“Juoskoon tää kansa sen kiireensä kii..”

12.12.2017 Sisustus 2 kommenttia

Kuvat: Artek Helsinki

Useaan otteeseen olen pysähtynyt kuuntelemaan Haloo Helsingin Joulun kanssas jaan- kappaleen sanoja. Samalla muistuttanut itselleni, että ei ole kiire mihinkään. Joulu tulee, vaikka kaikki työt eivät valmistu jouluksi. Toiveissa olisi kuitenkin saada työt sille mallille, ettei niitä tarvitisi murehtia jouluna, mutta myös muistuttanut, että väsyneenä minusta ei ole kenellekään iloa. Liian kirkkaana on muistikuva viime jouluaatosta jonka toivoin (työ)väsymyksen vuoksi menevän pikaisesti ohitse. Samaa en toivo tälle joululle vaan toiveisssa on viettää perinteinen joulu läheisten seurassa. Syödä, nauttia kuusen tuoksusta (neulasista), iloita lasten kanssa, viettää aikaa yhdessä ja käydä isäni sekä muiden sukulaisten haudoilla.

Tämän vuoden teemana on ollut armollisuus itseäni kohtaan. Sen onnistumista en rupea sen syvällisemmin pohtimaan, mutta yhden pienen itseäni koskevan päätöksen tein. Tänä vuonna jätän nuo sata joulukorttia kirjoittamatta ja lähettämättä. Kyseiseen hommaan kuluvan ajan käytän itselleni ja perheelleni. Joulukorttirahat sijoitan vähävaraisten lapsiperheiden joululahjoihin.

Tänä vuonna olen yrittänyt hommata joululahjat ilman paineita ja ajatusta että lahjojen täytyy olla kaikin puolin onnistuneita. Tämän vuoden teemana olen yrittänyt pitää kotimaisten tuotteiden paketoimista kääreisiin ja mikäli tämä ei ole toteutunut niin lahjan olen ostanut kivijalkamyymälästä. Vaikka miehelläni on luotto vaimonsa kykyihin niin olen ilmoittanut, että hänen lahjatoiveet jäävät tänä vuonna toteuttamatta. Olisihan maailman rauha ja nälänhädän poistuminen aivan huippuja asioita, mutta näitä mieheni toiveita en valitettavasti pysty toteuttamaan.

“Mulla ei oo kiire minnekään..”

“Tahdon vain hetkisen hengähtää..”

Joulu ei juurikaan näy meillä kotona. Joulukoristeita ei vaan ole huvittanut kaivella esiin kovin runsaasti vaan olemme koristeiden sijaan nauttineet kynttilöistä ja maljakoissa olevista havunoksista. Itselleni kolahtaa näiden Artekin kuvien kaltainen joulu jossa korostetaan aitoja materiaaleja kuten puuta, nahkaa,villaa, messinkiä ja keramiikkaa. Mikäli lapsetkin hyväksyvät tämän linjan niin joulukoristeita ei enää hirveästi lisätä. Kaapin perukoille on jäänyt myös isot joulutähdet jotka olen yleensä ripustanut olohuoneen ikkunoihin. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia valtavan kauniista ja lumisesta maisemasta jota en ole raaskinut peittää tähdillä.

Tulevana viikonloppuna olen varannut aikaa jouluun liittyvään puuhasteluun lasten kanssa. Luvassa on ainakin piparien leipominen ja joulumuistamisten näpräilyä. Nyt kuitenkin mennään tohinalla nämä työpäivät jotta joulutohinoiden lisäksi jäisi aikaa myös blogille, joka on päivittynyt viime aikoina kovin verkkaisesti.

 

Kuvat Artek Helsinki