Valkea joulu

26.12.2017 Yleinen 0 kommenttia

Taisin luvata kuvia joulusta, mutta jouluaattona ja -päivänä kuvaaminen jäi muun touhun jalkoihin. Tänään oli pakko kaivaa kamera esiin, sillä ulkona on ollut aivan mahtava sää eikä tekemisessä ja seurassakaan ole ollut moitteen sijaa. Aamupäivällä suuntasimme ystäväperheen luokse tapaninpäivän ajelulle. Miesväen hevosvoimat sai lumen pöllyämään pelloilla ja naisväki nautti yhden hevosvoiman ajopelistä luonnon rauhassa. Todellakin nautimme sillä luonto on erityisen kaunis lumisine oksineen jotka kimalsi auringonpaisteessa. Tyttäret nauttivat kyydistä ja välillä homma meni umpihangessa juoksuksi, kun he tippuivat (tiputtautuivat) kyydistä. Hauskaa tuntui olevan ja rekiajelun jälkeen nuotiolla paistetut makkarat maistuivat erityisen hyvälle.

Kaunis luonto teki tästä joulusta jotenkin erityisen ja onni, että valkeutta sai ihastella läheisten kanssa. Aattoiltana istuimme paljussa siskojeni ja äitimme kanssa lumisia puita katsellen. Myöhäinen hautausmaa reissu kirkkaan tähtitaivaan ja tuhansien kynttilöiden loisteessa oli vaikuttava näky. Jouluiseen sisustukseen ikkunoista avautuva valkoinen luonto teki oman lisänsä. Perinteinen tapaninpäivän ajelu lumisissa maisemissa kruunasi joulun.

 Kaiken kaikkiaan on hyvin kiitollinen olo, kun on saanut viettää joulua läheisten kanssa. Nauttia luonnosta, hyvästä ruuasta, ystävien seurasta ja levosta.