Harmoniaa näkyvissä

 

Monesta tuutista voi katsella tulevia trendejä ja niiden toteutumista. Näihin minä en taida syventyä, mutta tein kollaasin asioista joihin katseeni usein pysähtyy. Asioiden huomioimisesta kirjoitti myös Suvi, jonka huomio on kiinnittynyt heinien ja oksien lisääntymiseen sisustuskuvissa. Heiniä ja oksia on nähtävissä myös alla olevassa kollaasissa.

Kollaasista löytyy maanläheistä tunnelmaa ja sävyjä. Väribaletti on hyvin hillitty ja kirjoa sisustukseen tuo erilaiset materiaalit jotka on pääsääntöisesti luonnontuotteista valmistettu. Hyvä esimerkki tämän tyylin sisustuksista on Tiscan messuosasto josta vastasi Lotta Agaton (kuva Residenze Magazine). Yksi materiaali taitaa nousta näykyvyydessä ylitse muiden ja se on sametti. Samettia näkee erityisesti erilaisissa raheissa, kuvan rahi on Hakolan isompi rahi, jota on saatavana myös pienempänä (kuva Hakola/Riikka Kantinkoski). Tekstiilien ystävänä viehättää niiden lisääntyminen ja erityisesti verhojen paluu (kuva Himla/stailaus Daniella Witte). Pitkän pellavalakankauden jälkeen myös muille materiaaleille on annettu mahdollisuus, mutta edelleenkin sisustuskuvien lakanoissa on valloilla yksivärisyys (kuva Midnatt). Valaisimet on intohimoni ja selvästi Flos on tämän hetken yksi suosikki valaisinmerkeistä. Heidän valaisimista Taccia- valaisinta on usein nähtävillä (kuva Flos). Peilien suosio ei tunnu hiipuvan ja uusia ihania peilejä tulee kokoajan markkinoille. New Works Aura-peiliä näkee usein asetelmien joukossa ja se näyttääkin oikein houkuttavalta (kuva New Works). Omaperäisyys on lisääntynyt sisustuksissa ja itse kiinnitän huomiota asioihin joilla omaperäisyyttä on luotu sisustukseen. Yksi hyvä keino luoda omaperäisyyttä on erilaiset esineet ja maljakot (kuva Artilleriet). Kollaasin yläkulmaan sijoitin sävyjä jotka ovat tulleet pehmentämään harmaata kautta (sävyt poimin Tikkurilan värikartasta). (sävyt: Ajopuu, Kontiainen ja Vulkaniitti).