Minun viikkoni

21.1.2018 Yleinen 0 kommenttia

Blogissani olen koti- ja mökkikuvien lisäksi raottanut jotakin pieniä hetkiä meidän arjesta. Näiden perusteella ei varmasti aukene kuin tutuille millaista elämää Marjamailla eletään. Mietin usein millaista elämää blogien takaa löytyy ja miten bloggaajat etsivät ajan harrastukselleen (työlleen). Vaikka jatkossakin meinaan pitää perhe-elämän erillään blogista, mutta ajattelin kuitenkin kertoa kuluneen viikkoni ohjelmasta ja siitä miten blogi kuuluu elämääni.

Maanantai

Aamulla herätessäni mies on ehtinyt lähteä messureissulle Saksaan. Herättyäni nautin aamupalan ja huolehdin lasten aamutoimista sekä kouluun lähdöstä. Edessä on työpäivä johon mahtuu keittiösuunnitelmien puristaminen tilaukseen, suunnitelmien eteenpäin viemistä, sähköposteihin ja puheluihin vastaamista. Lounaalla kiire ja laiskuus näkyy lautasella kasvissoijarouhe munakkaan muodossa. Lounaan jälkeen työt jatkuvat ja töihin pieniä katkoja tekee lasten kotiutuminen. Lyhyet kuulumiset päivän tapahtumista huikataan ovelta, mutta muutoin he antavat työrauhan äidille. Työpäivän jälkeen valmistan lapsille illallisen ja hoidan kesän lomareissuun liittyviä asioita. Reissumme majoitus poikkeaa aiemmista reissuistamme ja tästä kerronkin lisää lähiaikoina. Illallisen jälkeen kuljetan kaikki lapset partioon kymmenen kilometrin päähän kotoamme. Kotiuduttua siskoni soittaa ja kyselee kuulumisia. Tuskailen hänelle ajan nopeaa kulumista ja riennän hakemaan lapsia. Pihalle saapuessa tajuan olevani puoli tuntia etuajassa. Odottelen lapset kyytiin ja riennämme kauppaan. Porukalla teemme isot ostokset jossa on huomioitu koko viikon ruokailut. Kotiuduttua syötän koirat, kannan takkapuita, puran ostokset ja suoritan iltatoimet lasten kanssa. Lasten nukahdettua luen blogeja.

Tiistai

Aamu alkaa normi rutiineilla. Tiistain työpäivä jää lyhyeksi joten yritän olla entistäkin tehokkaampi. Lounaalla petraan edellispäivästä ja teen itselleni savulohisalaattia ja smoothieta. Lounaan jälkeen jatkan asiakkaan projektin kannalta kiireellisten asioiden hoitamista. Puoli neljäksi teen lapsille ruuan, varustelen tyttösten hiihtovarusteita. Ruuan jälkeen lähdemme ajamaan Kontiolahdelle jonne kotoamme on tunnin ajomatka. Pakkanen, järkyttävä tuuli ja lumitykin pyrytys tekee harjoitteluolot haastaviksi, mutta tämä ei neitejä haittaa. Itsellä keli kokeilee hiukan motivaatiota, mutta en anna hyvänolon tunteelle periksi. Hiihtolenkkien välissä seuraan tyttöjen ampumista ja tsemppaan heitä. Kelistä huolimatta saan hiihdettyä 24 kilometriä ja on aika suunnata kotimatkalle. Kotimatkalla haemme pojan mummilasta. Kivana yllätyksenä poju on paistanut mummon kanssa sämpylöitä ja he ovat laittanut meille iltapalaa. Iltapalan jälkeen riennämme kotiin, syötän koirat ja joudutan lapset unille. Lasten nukahdettua meinaan päivittä blogia, mutta uni vie voiton.

Keskiviikko

Aamulla ennen työmaalle lähtöä herättelen lapset ja annan pikaiset ohjeet päivän ohjelmaa koskien. Ajan rakennukselle jossa asiakkaiden ja urakoitsijan kanssa käydään läpi aikataulu ja suunnitelmiin liittyviä juttuja. Tämän jälkeen suuntaan toisen asiakkaan luokse. Tämänkin projektin aikataulut ja kuviot alkavat selkeytyä. Asiakkaalla käynnin jälkeen käyn keittiövalmistajan luona ja hoidan muita työasioita. Iltapäivällä suuntaan kotiin ja jatkan työpäivää koneen ääressä. Työpäivän päätän puoliviiden aikaan ja alan valmistaa lapsille illallista. Esikoinen tulee clubilta (nuorten kerho) ja ehtii ruokailemaan meidän kanssa yhtäaikaa. Kahden nuorimman kanssa suuntaamme yleisurheiluharjoituksiin ja esikoinen menee mummon luokse. Ohjaan yleisurheiluharjoitukset ja huolehdin lapset mummin hoteisiin. Harjoitusten jälkeen tuuraan ohjaajaa ja vetämällä perään hiihtojaoston kuntopiirin. Kaksi ystävääni osallistuvat toimintaan ja liikkumisen ohessa päivitämme kuulumisia. Kuntopiirin jälkeen haen lapset, ruokin koirat ja suoritamme normi iltatoimet. Väsymyksestä huolimatta päivitän blogin.

Torstai

Aamupalalla käymme iltapäivän kuviot läpi. Työpäivä alkaa ison projektin huonekorttien päivityksellä. Välillä työ keskeytyy puheluiden vuoksi. Ennen lounasta saan huonekortit valmiiksi. Lounaalla päädyn jälleen savulohisalaattiin. Lounaan jälkeen ehdin tehdä muutaman tunnin suunnitteluhommia ennekuin on aika rientää toisiin työtehtäviin. Kauan aikaa sitten sovittu homma sotkee tyttöjen harrastuskuvioita, mutta onneksi tätini mies lupautui hoitamaan tyttöjen treenaamisen. Omien tehtävien suorittamisen jälkeen poika tulee kerhosta hoitokodille jossa käymme pikaisesti vaihtamassa kuulumisia mummoni kanssa. Poika ei jaksa vierailla kauaa, kun hänellä alkaa olla nälkä. Kotiin päästyä alan valmistaa ruokaa ja hoidan työpuhelun. Mies palaa työmatkalta ja tytötkin kotiutuvat harjoituksista. Pääsemma nauttimaan illallisesta koko perheen voimin. Ruokailun jälkeen valmistan lapsille popcorneja, koska kauan odotettu urheilugaala kuuluu illan ohjelmaan. Ensimmäistä kertaa viikon aikana löydän itseni television ääreltä. Ennen urhailugaalaa tulee Urheilu-Suomi dokumenttisarjan päätösjakso. Tämäkin jakso yhtä hyvä, kuin muutama muukin joka on tullut katsottua. Urheilugaalaa katsoessa en välty kyyneliltä joita tirautan niin onnesta kuin surustakin.

Perjantai

Heti aamulla päätän olla ahkera ja tiivistää päivää lyhyemmäksi. Lounaalla syön edellisiltana tekemääni lohikeittoa. Lounaan jälkeen jatkan puurtamista, mutta useat puhelut katkaisevat töiden teon. Lyhennetty työpäivä ei onnistukaan ja siltikään en saa tehtyä kaikkia listalla olevia asioita. Iltpapäivällä omien lasten lisäksi pojan kaveri tulee meille. Miehen saapuessa töistä valmistamme ruuan yhdessä. Ruuan jälkeen autan tyttöjä pakkaamaan viikonlopun partiolaistapahtumaa varten. Vien tytöt tapahtumaan ja poikien kanssa käymme kaupasta pientä täydennystä jääkaappiin ja ostamme karkkipäivän karkit. Pojat jäävät vielä hetkeksi ulos leikkimään ja tämän jälkeen on lautapelien aika. Mieheni saa pelata heidän kanssaan Riistavisaa. Itse kuuntelen sivukorvalla pelaamista ja kokoan kollaasia blogipostausta varten. Valmistelen yövieraalle pedin ja haen nuoremman tyttären kotiin yöksi, koska aamulla on ohjelmassa yu-hallikisat. Iltatoimien jälkeen uni vie voiton blogin päivittämiseltä.

Lauantai

Aamulla herättelen tyttären, teen eväät ja huolehdin itselleni sekä hänelle runsaan aamupalan. Lähdemme hallikisoihin. pojilla tuntuu olevan tiedossa aktiviteettejä mieheni kanssa. Hallikisat alkavat 60 metrin juoksulla. Seuraan tytön kisan jonka jälkeen riennän lenkille Hannan kanssa. Lenkin ja pesun jälkeen seuraan tytön kisoja. Ennen viimeistä lajia riennän kaupungille ostamaan tyttärelle evästä kotimatkaa varten. Samalla käyn ostamassa kirjakaupasta Aki Hintsa Voittamisen Anatomia- kirjan. Hallille palattuani alkaa päivän viimeisenä lajin 1000 metriä. Kisat on pienoinen pettymys tyttärelle ja yritän lohduttaa ettei aika riitä kaikkien lajien harjoitteluun. Kotiuduttua tytär hengähtää hetkeen ja haluaa palata partiolaistapahtumaan. Itse istahdan takkatulen ääreen ja alan päivittää blogia. Poika saa puhuttua kaverinsa toiseksi yöksi kyläilemään. Illalla saamme myös tytärpuolen vieraaksemme. Väsynyt ja vetämätön olo saa turhautumaan, mutta annan itselleni tämän anteeksi ja otan illan rennosti. Päivän ulkona viettäneet pojat nukahtavat helposti. Itse ajattelen vihdoinkin tarttua uuteen Asun- lehteen. Lehti vaihtuukin Aki Hintsan kirjaan, mutta muutaman sivun jälkeen uni lopettaa lukemisen.

Sunnuntai

Rauhallinen sunnuntai alkoi poikien kanssa aamupalalla. Touhukkaat pojat eivät pitkään viihdy sisällä vaan rientävät ulos. Hiljaisuus valtaa talon ja nautin tästä uutta Asun- lehteä lukien. Lehden lukemisen jälkeen teen pullataikinan kohoamaan ja valmistan lounaan. Lounaalle ei meinaa löytyä syöjiä, kun pojat eivät kuule huuteluani lumiseen metsään. Onneksi pienet seikkailijat löytyvät. Pojan kaveri lähtee omaan kotiinsa ja saan pienen punaposkisen leipurin avukseni. Ehdimme paistaa pullat ennen tyttöjen kotiutumista. Tyttäret ilahtuvat, kun saavat palata pullantuoksuiseen kotiin. Täytän laskiaispullat ja teen lapsille kaakaota. Välipalan ohella on hyvä päivittää tyttöjen kuulumiset. Hiukan väsyneet tyttäret vetäytyvät omiin oloihinsa ja me asennamme mieheni kanssa makuuhuoneen uuden television paikalleen. Päivä alkaa hämärtyä, mutta suuntaan vielä ystävän ja Feetun kanssa ladulle. Muutama muukin hiihtäjä on lähtenyt ladulle otsalamppujen kera. Hiihdon jälkeen sauna ja ruoka tekevät hyvää. Illalla valmistaudun tulevan työviikon haasteisiin ja yritysvieraille ruuanlaittoon.

Tällainen viikko tällä kertaa. Olisi kiva kuulla millaista elämää löytyy muiden blogien takaa tai miten sinun viikkosi on mennyt?