Kiireetön aamu

Elämä tuntuu aikamoiselta tasapainoilulta. Aktiivinen elämä kaipaa vastapainoksi lepoa ja laadukasta unta. Työ vaatii keskittymistä, sosiaalisia sekä paljon muitakin taitoja ja vastapainona liikunta toimii sopivana irtiottona. Lapsiperheen elämä vaatii pitkää pinnaa ja välillä on kiva tehdä jotain aikuisten seurassa. Terveellisen ravinnon noudattaminen olisi aina tylsää joten vastapainoksi voi vähän herkutella. Aki Hintsan ajatusmalli 80/20 on tässä suhteessa erinomainen nyrkkisääntö. Omasta ruokavaliosta olen pyrkinyt karsimaan pois vehnän, mutta tähän en täysin kykene. Väliin kaipaan, myös herkkuja kuten leipää. Olen aina ollut saaristolaisleivän ystävä ja nykyään olen tenhyt kyseistä leipää itse. Hyvän ohjeen löysin Vappu Pimiän uusimmasta kirjasta. Kirjassa tuntuu olevan paljon hyviä ohjeita jotka vaikuttavat kokeilemisen arvoiselta. Itseasiassa kirja on tyttäreni syntymäpäivälahja. Kirja on löytänyt paikkansa keittiöstä suosikki keittokirjojen joukosta. Avohyllyllä sijaitseva kirjajoukkiota yhdistää yksi tekijä, joka on kauniit kuvat. Sellaiset joihin haluaa palata kerta toisensa jälkeen.

Kuvien katselu on todella rentouttavaa ja se sopii erinomaisesti kiireettämään aamuun. Aamuun jolloin ei tarvitse lähteä mihinkään vaan voi nauttia rauhassa kupin kahvia ja olla vaan. Tänään saimme nauttia kiireettömästä aamusta johon heräsin erittäin pirteänä. Pientä kolotusta on ollut havaittavissa eilisen kelkkareissun ansiosta, mutta muutoin hyvä olo. Aamukahvilla haeskelin inspiraatiota oman kodin sisustukseen. Vanhoja lehtiä ja kirjoja oli mukava selata takkatulen lämmössä. Kaunis pakkaspäivä houkutti ulkoilemaan eikä koiramme pistäneet pientä kävelylenkkiä pahakseen. Lounaan jälkeen jatkoimme ulkoilua hiihdon merkeissä, jonka jälkeen olen lähinnä hengaillut kotosalla. Tällaisista aamuista ja päivistä tulee valtavan hyvä olo. Tällaisia päiviä ei ole hirveän usein ja kun huomaa ettei kiireetöntä aamua ole ihan heti tiedossakaan niin osaa nauttia kiireettömistä hetkistä.

Seuraavat viikot ja viikonloput näyttää kovin täyteläiseltä, mutta joukkoon mahtuu muutama vapaailta joista otetaan ilo irti. Meidän perheessä ollaan uuden edessä, kun tytär pääsee jatkamaan yläkoulua uusissa tiloissa. Oppilaiden siirtyminen uuteen kouluun tarkoittaa myös nuoremmille lapsille aikaisempaa aamuherätystä huomisessta alkaen. Toivottavasti muutos ei tuo vaikeutta aamuihin ja tyttären jännitys helpottaa, vaikka paljon uutta onkin tiedossa.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!