Melkein valmis kylpyhuone

Kaupallinen yhteistyö: Rakennuspalvelu Decorel,  Tapwell , Joensuun keittiötukku

Loppuvuodesta sanottiin heipat yläkerran vaaleanpunaiselle pesuhuoneelle. Pesuhuone oli ollut tähän saakka alkuperäisessä kuosissa eli palvellut melkeinpä 20 vuotta. Rakennusvaiheessa laatoitus oli tehty asianmukaisen vesieristeen päälle, joten päätimme toteuttaa remontin hiukan siistimmällä tavoin. Rakennuspalvelu Decorel* toteutti mikrosementoinnin ja itselleni jäi pintojen osalta värin valinta. Päädyin syksyllä valikoimaan tulleeseen sävyyn nimeltä Usva. Usva on hyvin neutraalin harmaa johon on helppo yhdistää värejä ja erilaisia materiaaleja.

Pintojen osalta remontti valmistui hyvinkin nopeasti, mutta itselläni meni jahkaillessa suihkuseinän kanssa. Itseasiassaa suihkuseinä on jo paikallaan, mutta postauksessa käyttämäni kuvat piti ottaa pikaisella aikataululla erästä esitettä varten, joten suihkuseinä ei ehtinyt kuviin mukaan. Kuvien ja pesuhuoneen ilmeeseen tämä ei juurikaan vaikuta, sillä kirkkaan lasin ansiosta suihkuseinä on hyvin huomaamaton. Saranalla varustettu lasiseinä on toimiva ratkaisu pieneen tilaan josta tuli remontin myötä ilmavampi ja väljempi kokonaisuus.

Mikrosementti tuo hyvin pehmeän ja luonnollisen tunnelman tilaan. Pehmeyttä halusin ryhdittää mustilla yksityiskohdilla kuten Tapwell* suihkulla ja hanalla. Tässä tapauksessa mustat yksityiskohdat ovat mattapintaiset joten ne eivät ole liian kova pari mikrosementille. Tilasta löytyy myös musta valaisin, joka jatkaa kotimme mustien valaisinten linjaa. Valaisimen valinta olikin yksi haastavimmista asioista, sillä IP-luokitus rajaa kauniiden valaisinten valikoiman hyvin pieneksi. Meidän valaisin on Lampe Gras N 304, joka on luokitukseltaan IP64.

Tilaan on helppo tuoda väriä tekstiilien sekä pienesineiden avulla ja kivaa piristystä tilaan tuo muutama oksa vihreää. Itse olen kovin tyytyväinen tilaan ja lapsetkin ovat olleet erityisen tyytyväisiä heidän käytössä olevaan kylpyhuoneeseen. Vielä, kun saisi muutaman ovilistan käsiteltyä ja kiinnitettyä paikalleen niin tila olisi täysin valmis.

  • Lattia ja seinät: Usva mikrosementti, toteutus Rakennuspalvelu Decorel*
  • Hanat: Tapwell*
  • Kylpyhuonekaluste: Otsoton, Joensuun Keittiötukku*
  • Kori: Anno Collection
  • Matto: Luinspa
  • Hylly ja koukut: Vipp
  • Pyyhkeet: Gant
  • Saippua-astia: Lokal Raaka Rå
  • Hammasharjakuppi: Fermliving espressokuppi
  • Maljakko: Vase Acorn Svenskttenn

*tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan