Kirpeät pakkaspäivät

Pakkanen on tuonut mukanaan aurinkoiset päivät, jotka tuntuu oikein mukavalta pimeän kauden jälkeen. Hangen pinta kimaltelee ja olohuoneessa magnolia loistaa kilpaa pakkasauringon kanssa. Magnolian lisäksi olohuoneeseen on tullut vaaleanpunaista myös medinillan myötä. Kukkien tuoma vaaleanpunainen on juuri sopiva määrä hempeyttä kodin yhteisiin tiloihin. Muutoin värit on pysynyt hillittyinä ja melkeimpä yhtä suppeana kuin tämän hetkinen värimaailma ulkosalla. Vielä en ole valmis luopumaan talvisesta sisustuksesta, mutta pieniä muutoksia saa näppärästi aikaan asetelmia muuttamalla. Aina&Alku- kynttilänjalat* ilahduttavat ikkunan edessä olevalla tasolla. Tällaisten ajattomien sisustustuotteiden joukkoon sopii kivasti Artekin Riihitie- kukkaruukku jonka ostin viime viikolla Kuopiosta. Nyt se saa toimia suojaruukkuna medinillalle jota en vielä uskalla istuttaa ruukkuun, koska kukinto on menneillään. Muutenkin kyseessä on hiukan haastava kasvi. Edellisen medinillan sain kasvatettua kovin isoksi ja hoidossani kasvi innostui myös kukkimaan uudelleen. Viime syksynä medinilla kärsi kasviin tulleesta hyönteisestä, joka järsi lehtiä. Myrkytyksistä hyönteinen ei säikähtänyt vaan lopulta medinilla antoi periksi ja tiputti lehtensä.

Toivotaan, että nämä aurinkoiset päivät saavat vielä jatkoa ensi viikolla, jolloin lapsilla on hiihtoloma. Itselläkin on tarkoitus hengähtää ja viettää aikaa lasten kanssa. Nyt kuitenkin mennään vielä muutama arkipäivä ennen viikonloppua ja lomaa.

*saatu blogin kautta