Pintojen takana

Suunnittelijan työ näyttäytyy pintoina ja käytännöllisyytenä, mutta projekteihin liittyy hyvin paljon muutakin. Pintojen takaa löytyy ihmiset joiden kanssa työskennellään ja välillä ollaan hyvinkin lähellä. Koti on ihmiselle tärkeä ja henkilökohtainen asia, mutta niin on myös yritys. Usein yrityksillä on takanaan tarina ja vuosien historia. Niinkuin myös Hannun koneella, jonka jatkajana toimii Hannun tytär miehensä kanssa. Uusia tiloja suunnitellessa lähdettiin puhtaalta pöydältä, mutta kuitenkin vanhaa kunnioittaen. Kutostien varressa komeilee uusi rakennus, josta löytyy rekkapesula, korjaamo ja hieno myymälä. Sisustuksessa kaikki ei kuitenkaan ole uutta vaan mukana on myös jotakin vanhaa. Vanhoja huonekaluja on hyödynnetty vanhoista tiloista ja yrittäjäpariskunnan lapsuudesta. Joukossa on mummolan aarteita kuten kuvassa näkyvä Domus- tuoli ja seinävalaisin. Näiden lisäksi on monia muita hienoja tuotteita kuten Riihimäen lasin pienet maljakot joista yksi on Paulan mummolta. Pieneen maljakkoon Paula on kerännyt pikku tyttönä orvokkeja mummonsa iloksi. Tämäkin hieno muisto kulkee maljakon mukana työpaikalla, joka on pariskunnalle se toinen koti ja ison osan elämästä haukkaava asia. Siksi on tärkeää, että tilat on sellaiset joissa on hyvä ja kodikasta olla.

Aamulla ehdin päivittää avajaistunnelmia Insta storyn puolelle ja nämä muutamat postauksen kuvat ehdin ottaa torstaina. Tuolloin ei aikataulut riittänyt kattavampaan antiin ja viimeisen “huonekalun” sain paikalleen vasta perjantaina, joten kuvattavaa vielä riittää. Nämä ja kattavamman kuva pläjäyksen tulen päivittämään myöhemmin verkkosivujeni Tehdyt kohteet- osioon. Samalla taidan tormistautua päivittämään sinne myös muita valmistuneita kohteita.

Uusien tilojen avajaisia vietetään vielä huomenna klo 10-15, joten kannattaa suunnata Rullakkotielle. Avajaiset tarkoittaa minun osalta projektin loppumista, mutta Paulalle ja Mikalle uuden alkua, Onnea!