18 sänkyä ja muutama sohva

Messuviikonlopun jälkeen arki on lähtenyt rullaamaan entiseen tapaan ja työt ovat pitäneet kivan kiireisenä. Ajattelin kuitenkin palata messuille ja pohdiskella niiden antia parista eri näkökulmasta. Aloitan messujen tarjonnasta johon postauksen otsikossa viittasin. Kiersin itse messut läpi ja pikaisella vilkaisulla tulin siihen tulokseen, että messut palvelevat entiseen tapaan rakentajia ja remonttia suunnittelevia. Messujen nimeen oli kuitenkin lisätty sisustus- sana, mutta tällä saralla tarjonta jäi laihaksi. Oikeastaan uneliaaksi sillä laskin, että messuilla oli esillä 18 sänkyä ja muutama hassu sohva joista osa oli sellaisten näytteilleasettajien osastolla jotka eivät tee sohvakauppaa. Ilmeisesti trendinenät ovat haistelleet, että Joensuussa sisustajia kiinnostaa petipuuhat ja halutaan panostaa hyvään unenlaatuun. Minun silmääni tämä oli kuitenkin surullinen näky ja se sai pohtimaan, että tähänkö väki on tyytyväinen? Onneksi näin ei ole, vaan osa kävijöistä oli hyvin pettyneitä, koska he olivat lähtenyt etsimään messuilta sisustusvinkkejä.

Näytteilleasettajat olisi voinut omalla panoksella tarjota sisustuksellista antia. Nimeltä mainitsematon valtakunnallinen huonekaluketju oli päättänyt täyttää valtavan kokoisen osaston sängyillä. Tilan olisi voinut hyödyntää myös erilaisilla huonekokonaisuuksilla joissa heidän tuotteensa olisivat päässeet esille ja herättäneet kuluttajien huomion. Mikäli mallikalusteista on pulaa niin varmastikin Outletin puolelta löytyvät kalusteet olisi voinut hyödyntää tähän käyttöön. Viimeistelyn olisi voinut tehdä tekstiileillä ja pientuotteilla joita heillä on hyvin tarjolla, kun ketju sai kovin suositun tuotemerkin jälleenmyynnin itselleen.

Messutarjonnan suppeutta en pidä yksistään näytteilleasettajien ongelmana vaan vastuu on myös järjestäjällä. Tässä kohtaa kannattaisi miettiä messujen laajentamista. Sisustus- sanan lisääminen messujen nimeen on varmasti houkutellut enemmän väkeä, mutta täytyyhän järjestäjällä olla jokin vastuu siitä mitä he luupavat pääsylipun maksaneille kävijöille. Toivon mukaan jatkossa asiaa mietitään hiukan tarkemmin ja kannattaa myös miettiä mihin järjestäjän resurssit riittää. Joensuun suunnalta varmasti löytyisi opiskelijoita tai alan toimijoita jotka voisivat tarjota messuvieraille nähtävää. Messuosastojen vuokrat on kuitenkin sitä luokkaa ettei osastoa laiteta pystyyn yksityisyrittäjän voimin.

Omalta osaltani messut oli oikein onnistuneet. Joensuun Keittiötukku pyysi minua heidän osastolleen ja osin pääsin myös vaikuttamaan heidän osaston ulkonäköön. Osastollamme riitti kävijöitä molempina päivinä eikä vilinä johtunut pelkästään kokin läsnäolosta ja maukkaista tuoksuista. Joukkoon mahtui ihmisiä jotka olivat kiinnostuneita osaston tuotteista sekä yrityksen tuotetarjonnasta ja myös yritykseni palveluista. Päivien aikana syntyi hyviä keskusteluja ja näytteilleasettajien kesken oli havaittavissa leppoisa sekä positiivinen ilmapiiri. Toki täytyy myöntää, että tällaisen viikonlopun ja osaston purkamisen jälkeen iski pienoinen väsymys. Onneksi väsymys ei ole tahtia haitannut vaan takana on jo kaksi antoisaa työpäivää ja tänä iltana pääsin tuulettamaan keuhkoja Kontiolahden laduilla.

Nautitaan raikkaista ilmoista ja kevään tuomasta inspiraatiosta!