#roscoeworkshop

Toivon, että säilyttäisin lapsenomaisen oppimishaluni läpi elämän. Uusia asioita opettelemalla koen saavani enemmän sisältöä elämään. Tämän hetkinen elämäntilanne ei anna myöten isompien opintokokonaisuuksien suorittamista. Siksi erilaiset workshop:t toimii hyvänä keinona oppia uusia asioita. Muutama viikko sitten mahdutin Helsingin reissuni yhteyteen antoisan päivän mestarien opissa. Studio Roscoen huikean kauniit tilat tarjosivat inspiroivan ympäristön ja Susanna Venton sekä Riikka Kantinkosken opetustyyli oli oikein mieluisaa. Teoriaopintojen jälkeen kahdentoista hengen kurssiporukka jaettiin neljään osaan ja jokainen ryhmä sai stailaustehtävän. Ylin kuva on minun ryhmäni tuotos. Meidän tehtävänä oli mainoskuvan rakentaminen Artekin verkkokauppaan. Kuvan täytyisi toimia inspiraationa kevään juhliin niin äitienpäivään kuin valmistujaisiinkin. Kuva piti olla rajattavissa sivun pystyyn ja IG:n neliöön.

Muiden ryhmien tehtäviin kuului:

Leipomo Juuren uutuusleivän kuvaaminen. Leipä on valmistettu aidosta juuresta ja kuva tulee olemaan mainoskuva josta täytyy löytyä paikka tekstille.

Sisustus uutuudet, focuksessa maljakot. Tehtävänä oli stailata sivun kokoinen lehtikuva, joka esittelee uusia maljakoita ja pienesineitä. Kuva tulee yhdelle sivulle ja tästä täytyy löytyä paikka kuvatekstille, otsikolle ja ingressille.

Teekauppa: uusi irtoteelaatu. Sivunkokoinen mainoskuva uutuudesta, joka tuo makuja maailmalta. Kuvasta täytyy löytyä paikka tekstille ja kuvaa käytetään vaakana ja neliönä.

Tehtävät kertovat kuinka paljon kuvien rakentamisessa täytyy miettiä eri seikkoja ja pieniä yksityiskohtia. Näitä asioita pyöritellessä ja viilatessa tulee entistäkin tarkemmin kiinnitettyä huomiota erilaisiin mainos- ja sisustuslehtien kuviin. Meidän ryhmällä oman haasteensa tehtävään toi Artek, joka on valtavan tunnettu prändi ja tuotevalikoima tarkasti harkittu. Sametti ei ole Artekin tyylistä, vaikka sitä nähdäänkin mm. Vitran huonekaluissa, mutta meille samettikangasrulla esitti juhlantuntua sekä juhliin valmistautumista. Haasteensa tehtävään toi myös tuotteiden koko, joten ryhmämme tuotos tehtiin aika suurilla linjoilla.

Voin lämmöllä suositella Studio Roscoen tarjontaa ja itsekin innolla odotan mitä kaikkea olisi mahdollisuus päästä oppimaan studiolla. Itsellä voi olla kuitenkin viisaampaa odottaa kurssitarjontaa myös syksyn osalta, sillä kevät on jo täynnä kaikkea kivaa. Kurssin lisäksi olisi muutakin kivaa kerrottavaa sisustusrintamalta, mutta nyt on aika toivottaa oikein hyvät viikoloput hitusen etukäteen.