MILANO asioita jotka pistivät silmään

Ajattelin, että ehtisin alkuviikosta blogin ääreen, mutta työt ovat pitäneet kiireisenä ja sehän on vain positiivinen asia. Päässä on pyörinyt erilaisten projektien lisäksi messuilta mieleen jääneet ideat sekä havainnot. Jotenkin odotin värikylläisempää reissua, mutta vastassa olikin paljon murrettuja sävyjä ja luonnonläheisillä sävyillä rakennettuja kokonaisuuksia. Muutenkin luonto oli hyvin vahvasti esillä. Erilaiset oksat ja leikkokukat oli asteltu rennosti maljakkoon eikä kukkien määrässä oltu säästelty. Tällaisten kimppujen rakentamisessa on hyvä ottaa rento asenne ja unohtaa erilaiset säännökset, ottaa mallia lapsista jotka keräävät kimpun kukkakedolta. Lähestulkoon jokaisella osastolla oli nähtävillä jotakin “vihreää”, oksia, leikkokukkia tai viherkasveja. Viherkasvit oli aivan omaa luokkaansa ja meidän tyyli on tähän verrattuna aika piiperrystä. Italiassa valtavan kokoiset kasvit oli koottu ryhmiksi ja seasta löytyi myös kaktuksia ja aloeveraa. Vihersisustamiseen on tuotu valoa, mikä näkyi mm. erilaisina amppeleina. Muutenkin näkyvillä oli paljon mielenkiintoisia valaisimia, joiden toteutus on onnistunut Led- tekniikan myötä.

kukkia, viherkasveja, maanläheisiä ja murrettuja sävyjä

valoa, struktuuripintoja, seinäelementtejä

Hyvin moni italialaisista sisustusliikkeistä edusti maanläheisiä ja rauhallisia sävyjä. Onneksi messuilla ja oheistarjonnasta hiukan jopa hurjaa väri-ilottelua. Erilaisten värien ja kuosien yhdistelmään oli tuotu myös materiaaliat. Edelleen näyttää siltä, että sametti on suuressa suosiossa ja tämän rinnalla metalleista messinki jota näkyi paljon mattapintaisena. Materiaalikirjossa pisti silmääni nahka käyttö, jota oli nähtävissä myös sohvapöydissä kukka-amppeleissa. Itselleni jäi myös kuva, että puun käyttö olisi noussut suosioon ja erityisesti pähkinästä valmistettu kalusteita ja sisustusesineitä oli paljon nähtävillä. Pähkinä on itselleni yksi lempi puulajeista ja uskon, että tämä johtaa juurensa italiaan ja tämän maan ihailuun.

puuta, matta messinkiä, nahkaa, marmoria

peilejä, mattoja, korkeuden hyödyntämistä, suuria linjoja

Monella osastolla silmääni pisti ihastuttavat matot joissa korostui luonnonmateriaalit sekä rauhalliset sävyt. Matoissakaan ei ollut säästelty koon suhteen vaan pintaa löytyi kyllälti. Suuret linjat näkyivät myös tilan käytössä ja etenkin korkeuden suhteen. Korkeissa tiloissa sisustus jää usein silmien korkeudelle. Messuilla oli nähtävillä korkeuden hyödyntämistä erityisesti peilien avulla ja seinäelementtien avulla.

Toivottavasti vielä jaksatte näitä messu höpinöitä, sillä vielä olisi paljon kuvia näytettävänä.