Milano Kukat

Pari sateista päivää on tehnyt hyvää luonnolle ja itselleni, kun illat on saanut levätä hyvällä omalla tunnolla. Sade on antanut kyytiä lumelle ja luonto alkaa herätä. Viikonloppuna olisi tarkoitus haravoida alueet jotka on paljastunut lumen alta. Viikonloppuna on tarkoitus viettää aikaa ulkosalla ja nauttia perheen kanssa yhteisestä ajasta ennekuin mies taas lähtee reissuun. Joet taitaa olla sen verran sulat, että pääsemme yhdessä melomaan ja olisi tarkoitus myös kokkailla yhdessä. Jääkaapissa sulaa kyyhkyjä (kiitos J!) sekä mieheni Lapista tuomia kuningasrapuja.

Odotan oikein innolla luonnon heräämistä ja kukkien kasvua. Tänä kesänä meinaan tuoda kukkia sisälle mahdollisimman usein. Rentoja kimppuja tai paljon pieniä maljakoita joihin voi laittaa, vaikka yhden kauniin kukan. Samaiset tyylit olivat pinnalla myös Milanossa jossa leikkokukat oli valtavan isossa roolissa. Messuilla sekä näyttelytiloissa oli valtavasti kukkia esillä ja erityisesti orkideat pistivät silmään. Meillä Suomessa orkideaa nähdään usein ruukkukasvina, mutta Milanossa orkideaa oli paljon leikkokukkana ja kimpuissa. Maljakkorykelmien lisäksi nyt tuntuu olevan pinnalla maljakot joissa kukat saa asteltua kehikkoon. Tällaisia maljakoita löytyy mm. Fritz Hansenilta, Klongilta ja By Lassenilta. Vastaavanlaisen kehikon voi teipata maljakon suuaukkoon, jolloin kimpun saa aseteltua kauniisti maljakkoon.

Nyt taidan vetäistä lenkkarit jalkaan ja käydä hikoilemassa ennen saunaa. Oikein hyvää viikonloppua kaikille!