Milano Lämpöä ja kodikkuutta

Rauhaa, lämpöä, kodikkuutta ja tarkkaan harkittuja yksityiskohtia. Nämä asiat kuvastavat String- tuotemerkin Milanon messujen osastoa. Osastolla vierailu kuului viimeisimpiin osastoihin joissa kävimme. Tämä tarjosi hyvän paikan pysähtyä ja rauhoittua katselemaan yksityiskohtia. Meillä Suomessa String-hyllyt valitaan usein varmalla valkoisen sävyllä, jolloin hyllystä tulee jopa hiukan kylmä vaikutelma. Pähkinäpuun ystävänä osaston tuotteet kolahtivat minuun ja voisin sijoittaa kyseisiä tuotteita myös kotiini. Tällaisille tuotteille ei kuitenkaan ole tarvetta joten tyydyn ihastelemaan messukuvia joista löytyy valtavan paljon inspiraatiota.

Osasto yksityiskohtineen hipoo minun silmissä täydellistä osastoa. Olisi kiva kuulla, mitkä on suunnittelijan mietteet osaston onnistumisesta. Miellyttääkö tulos häntä vai olisiko tehnyt jotakin toisin? Kyseinen ajatus heräsi, kun olen pohdiskellut omaa työskentelytapaani ja vaatimuksia itseäni kohtaan. Yritän miettiä suunnitelmat yksityiskohtia myöten hyvin tarkkaan. Tällä tavalla on menty, mutta kun kohteet alkaa valmistua alan miettiä omia valintojani. Näin kävi myös eilen, kun palasin kymmenen aikaan töistä kotiin. Väsynyt olo sai pohdiskelemaan asioita ja uni ei tullut silmään joten yöllä oli aikaa ruotia omia valintoja. Miettiä, olisinko voinut tehdä jotain toisella tavoin, olenko tehnyt oikeat materiaalivalinnat, millaiseksi käytäntö osoittautuu tilassa? Tällaisessa tilanteessa toivoisi näkevänsä lopputuloksen ulkopuolisen silmin, astua kahvilaan asiakkaana ja kahvia juodessa katsella uuteliaana ympärilleen, mutta kun ei voi.

Olen saanut kyselyjä mm. siitä miksi suunnittelemani kampaamo ei löydy Tehdyt Kohteet- sivulta. Ei löydy eikä sieltä löydy muutama muukaan kohde, koska kohteiden päivitys kaatuu täydellisyyden tavoittelun jalkoihin. Yhdestä kohteesta ei ole riittävästi kuvia ja kyseinen kampaamo ei ole ollut mielestäni valmis. Sieltä on puuttunut niinkin tärkeä asia, kuin ekokampaamon puolen pyyhekaappi. Tätä kaappia on metsästetty kissojen ja koirien kanssa ja nyt se on serkkuni ansiosta matkalla Joensuuhun. Vihdoinkin saan kuvattua tilan valmiina ja saan päivittää sen sivuilleni.

Tällainen luonteenpiirre on valtavan raivostuttava enkä oikein tiedä voiko siihen vaikuttaa. Kyseisestä luonteenpirteestä sekä tunnollisuudesta johtuen nuorena polkuni poliisikouluun katkesi. Tuolloin en voinut ymmärtää asiaa, mutta nyt ymmärrän asian erityisen hyvin. Onneksi polut aukesi toiseen suuntaan ja olen niin hyvilläni, että saan tehdä luovaa työtä. Moni ei varmasti olisi valmis maksamaan pilkun viilaamisesta työntekijälle, mutta yrittäjänä asia on toisin. Toki kaikesta ajasta ei voi laskuttaa asiakasta, mutta yrittäjänä haluan työni olevan sellaista jonka takana voin seisoa.

Huomatkaa hyllyn sijoittelu yläpuolella olevassa kuvassa.