Olohuoneessa

 

Viime viikon Torstaina olisi ollut Porin asuntomessujen pressipäivä, mutta tänä vuonna jouduin jättämään sen väliin työhommien vuoksi. Pitkän matkan takia messut voi muutenkin jäädä tältä kesältä, mutta onneksi messutunnelmaan pääsee muiden blogien avulla. Olen lukenut messukuulumisia muutamista blogeista ja nämä linkitän postauksen loppuun, jos linjoilla on muitakin asuntomessuista kiinnostuneita Messuilta on kiva poimia inspiraatiota ja pienenä sivutuotteena matkaan voi tarttua pieni sisustuskuume.

Oman kodin suhteen sisustus jää kesäisin hiukan retuperällä, koska suurin osa kesästä kuluu mökillä. Tänä kesänä tähän asiaan tulee pienoinen poikkeus sillä olohuoneeseessa on tarkoitus tehdä pientä pintaremonttia. Vihdoinkin on tullut aika sutia vaaleankeltainen katto peittoon. Tilalle olen miettinyt jotakin raikasta valkoisen sävyä. Samalla seinäpinnat maalataan ja vahvana ehdokkaana on Tikkurilan F487 (höyhen). Muutenkin tila on kokenut uudistusta sillä kolmen vuoden pohdiskelun jälkeen teimme päätöksen sohvan suhteen. Nämä vuodet tilassa palveli yläkerran aulan sohva, joka oli aivan liian pieni perheellemme. Pitkän pohdiskelun jälkeen päädyimme Adean Baron sohvaan. Sohva on jo jonkin aikaa ollut meidän olohuoneessa ja saanut kovasti perheenjäseniltä kehuja. Kotimaisen sohvan kanssa uskon onnistuvani ja luulen, että meillä on monet yhteiset vuodet edessäpäin. Ennen remonttia ajattelin ottaa kuvat sohvasta joten niiden tiimoilta palataan pian.

Sohvan lisäksi tilaan on tullut pieni kesäinen asia. Se on tuo oikeassa ylänurkassa näkyvä seinämaljakko joita suunnittelin Café Rosén sisustukseen. Pitkän odotuksen jälkeen maljakot saapuivat ja tänään sain ostettua itselleni sellaisen. Tällaiset pienet maljakot tuovat kukat kivasti esille ja nyt onkin kukkaystävän kannalta hienoa aikaa, kun kukat voi poimia niityltä tai kukkapenkistä suoraan maljakkoon. Toinen kuvassa oleva maljakko näyttää oikein kauniilta ja siinä jotakin samaa, kuin vanhoissa maljakoissa. Tuotekuva on poimittu Artilleriet verkkokaupan sivuilta, joilla on paljon ihasteltavaa ja kauniita tuotekuvia. Ehkäpä pitäisi poiketa sivuilla, kun sisustusinto omankin kodin suhteen alkaa taas löytyä.

Jonkin aikaa olen elänyt inspiraatioähkyä, mutta nyt alan katsella sisustuksia eri tavoin. Olisi oikein kiva päästä kesän aikana sisustusreissulle Helsinkiin. Varsinaisesti en tarvitse mitään, mutta olisi kiva kierrellä sisustusliikkeissä ja käydä katsomassa Stockmannilla Svensk Tennin pop up- myymälää, joka on avoinna syyskyyn loppuun saakka. Minulta löytyy heidän norsutyyny, mutta vieläkin kiehtoisi magnoliatyyny jonka jätin muutaman vuoden takaisella Tukholman reissulla kaupan hyllylle. Olen ihastellut Jonathan Adlerin tuotteita, joissa on käytetty hauskalla tavalla kehonosia. Kuvassa näkyy rinnoista muodostuva kirjapaino, joka olisi kiva koriste olohuoneeseen. Mieluummin näkisin tällaisen koristeen kodissani, kuin kovassa suosiossa olevan korallin sillä niiden paikka on merenpohjassa.

Tällä viikolla on ohjelmassa valokuvausjuttuja joten taidan samaan rytäkkään napata kuvat myös meidän kesäisestä olohuoneesta.