Huikea huonekorkeus ja Gubin tuotteet

Säät viilenee, elämä siirtyy enemmän sisätiloihin ja tässä kohtaa alkaa havahtua, että jotain täytyis tehdä. Siivouksella pääsee jo hyvään alkuun, mutta jollakin tavoin olisi kodista tehtävä viihtyisämpi ja pesämäisempi. Sellainen paikka jossa voi viettää pimeneviä iltoja ja kuunnella syyssateen ropinaa. Onneksi syksy ja sateet eivät ole vielä täällä ja parhaimmat ulkoilukelit on käsillä, mutta siltikin huomaan että silmät hakevat inspiraatiota sisustukseen. Tällä hetkellä pyörii mielessä (toiveissa) kotiin muutto ja kodin laittaminen kuntoon, mutta toki silmät hakee ideoita myös työprojekteihin. Sisustuslehtiä on tullut lueskeltua ja uppouduttua sisustuskuviin.

Nämä kuvat on viime kevään Milanon messureissulta. Messujen lisäksi kiersimme kaupungilla eri tuotemerkkien näyttelyissä. Näissä kuvissa näkyy upeat Gubin tuotteet, jotka sopi todella hienosti Palazzo Serbellonniin. Koristeelliset ovet, korkeat jalkalistat, upeat lattiat, ihanat ikkunalaudat, hulppea huonekorkeus ja monia muita yksityiskohtia jotka pääsivät esille selkeiden kalusteiden sekä valaisinten kanssa. Gubin kalusteiden sekä tuotteiden suunnittelussa on otettu vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä ja sen vuoksi kokonaisuus oli yhtenäinen. Omaa silmääni hiveli marmorin, nahkan ja pähkinäpuun käyttö. Olen usein miettinyt miksi tykkään materiaaleista jotka eivät ole niin “suomalaisia” ja uskon, että materiaali-ihastukseni on lähtöisin juuri Italiasta. Kyseiselle maalle löytyy paikka sydämestäni ja tämänkin reissu vahvisti tunnettani. Yhä suuremmalla syyllä kodista voi löytyä marmoria ja pähkinäpuuta sekä pullo hyvää italialaista viiniä odottamassa niitä syksyn sateita.

Meille suomalaisille Milanon messut oli merkittävät juuri Gubin suhteen sillä tanskalainen tuotemerkki lanseerasi Tynell- kokoelman, johon kuuluu suomalaismuotoilija Paavo Tynellin klassikovalaisimia. Tynell- kokoelman valaisimet oli valitettavasti viety tilan pimeimpään nurkkaan joten niiden kuvaaminen oli todella haastavaa eikä yhtään silmääni miellyttävää kuvaa löytynyt muistikortilta. Valaisimet pääset kurkkaamaan tästä.

Huomasin, että luonnoksista löytyy toinenkin julkaisematon Milano- postaus joten voisin nekin kuvat teille esitellä ja olen saanut myös kauniita tuotekuvia syksyn uutuukisista. Tarkoitus on myös kuvata kotia jossa remontti on hyvin keskeneräinen, mutta siitä lisää toisella kertaa.