Ihanan ilmavaa

Remontti on loppusuoralla tai ainakin niin halua uskoa. Eihän tämä ole ollut helpoin remontti ja uskoa on koeteltu moneen otteeseen, mutta lopputulos varmasti palkitsee. Keittiön puolella hommat pääsee jatkumaan, kun saamme odottamamme tasot. Monta seppää onkin ollut tuon meidän keittiön kimpussa, kun suunnitelmat ja toteutus ei mene niinkuin ajattelee. Kiireiden vuoksi remonttia hoitanut firma ei toteuttanut keittiön asennusta joten alkoi asentajan etsintä. Keittiösuunnittelijan kautta löytyi asentaja, joka on ollut ikänsä alalla. Yksien ohareiden jälkeen hän alkoi asentamaan keittiötä. Ennakkoinfosta huolimatta asentaja ei ymmärtänyt, että siporex tuo omat haasteensa asennukseen. Muutenkin meillä oli erimielisyyttä mm. sähköjen ja vesijohtojen asennuksen suhteen ja kävimme keskustelua työnjäljestä. Tämä oli liikaa asentajan itsetunnolle ja hän jätti työnsä kesken. Hyvä näin sillä tästä oli aiheutunut jo tarpeeksi vahinkoa keittiön suhteen.

Uuden asentajan etsiminen tuotti hiukan haasteita eikä tilannetta helpottanut kodinhoitohuoneesta löytynyt vesivahinko (ammattilaisen tekemä liitos oli vuotanut viime kevättalvesta saakka). Asentajaa etsiessä mieheni asensi rungot seinään ystävänsä kanssa ja jotta saamme otettua tarvittavat mitat tasojen tilaamista varten. Keittiön asennus olisi varmasti onnistunut häneltäkin, mutta aikaa olisi kulunut enemmän kuin ammattilaisessa joten asenajan palkkaaminen olisi järkevin ratkaisu. Onneksi tässä kohtaa esiin astui ystävän apu. Joensuun Verhotalon yrittäjä suositteli asentajaa jota hän on käyttänyt ja taisi hiukan edesauttaa asentajan hommaamisessa, Kiitos Ulla! Rakidean Timo Ilvonen on nyt häärinyt meidän keittiössä ja kun saamme keittiön valmiiksi niin voisin hiukan kirjoittaa siitä miten homma sujui hänen kanssa.

Keittiön valmistumista odotellessa olemme laittaneet olohuonetta järjestykseen. Kaikki kalusteet ja verhot eivät ole vielä paikallaan, mutta olen nauttinut keskeneräisyydestä. Tila on nyt ihanan väljä ja keskeneräinen. Sohva täytyisi siirtää autotallista sisään ja ikkunan edessä ollut taso pääsee paikalleen, kun verhot on asennettu. Väljän tilan kanssa olen käynyt ajatusleikkiä siitä miten sisustaisin tuon ikkunan edustan. Koska haaveilu on kivaa, niin ajattelin koota kollaasin kalusteista joita voisin ajatella tuohon ikkunoiden eteen.

Kotiin muuttaminen tulee juuri ihanaan aikaan, kun sisustaminen alkaa houkuttaa ihan eritavoin mitä kesähelteiden aikaan. Kaikki odottaa jo innolla kotiin pääsyä ja onhan se kiva päästä myös helpomman arjen pariin. Viimeisen kuukauden ajan kaivon vesitilanne on ollut heikko. Vettä on riittänyt ruuanlaittoon, mutta peseytyminen on ollut hiukan työläämpää. Tämän aikaa olemme kantaneet pesuvedet savusaunalle jossa on pata vesien lämmitystä varten. Peseytyminen on sujunut vanhaan tyyliin ja kesään mittaan on tullut kipattua muutama kauhallinen vettä niskaan. Tämän jälkeen suihku voi tuntua aika luksukselta ja montaa asiaa osaa arvostaa ihan eritavoin. Vaikka kesään on mahtunut kaikenlaista niin kaiken kaikkiaan on aivan uskomaton kesä takana enkä päivääkään vaihtais pois.