Tekstiilien lumoissa

Kaupallinen yhteistyö : Joensuun Verhotalo

Syksy on uuden aikaa ja tämä syksy tuntuu erityisesti uusien alkujen ajalta. Tänään alkoi syksyn ensimmäinen viikonloppu kotona. Tiedättekö kuinka ihanalta tuntuu käydä suihkussa jonne voi vaan mennä eikä tarvitse erikseen kantaa vesiä, saatika lämmittää niitä? Olen nauttinut myös uudessa keittiössä kokkailusta ja ihastellut olohuoneen uusia sävyjä. Katon ja seinien maalaamisen myötä tila raikastui ja näyttää omaan silmääni erityisen kauniilta. Keittiöremontti alkaa olla viimeistelyä vaille valmis ja ruokailutila vapautui keittiön laatikoista sekä muista tykötarpeista. Lasten kanssa siirsimme ruokapöydän ruokailutilaan joten pääsin järjestelemään olohuonetta. Äitini kanssa saimme siirrettyä sohvan autotallista olohuoneeseen ja keittiön asennusmiehet auttoivat ikkunan edessä olevan tason paikalleen.

Olohuoneen seinien maalauksen yhteydessä vanhojen tankojen kiinnitysreiät kitattiin piiloon. Tällä tavoin saimme aloittaa verhojen kanssa puhtaalta pöydältä. Maalauksen jälkeen hioin uretaanitahrat ikkunoista ja huolittelin ikkunalaudan niin ettei siihen tarvitse muovilistaa. Tulos ei ole ihan priimaa sillä lasikuitutapetti irtosi vanhan listan poistamisen yhteydessä. Tästä huolimatta lopputulos on lähtötilannetta parempi. Pohdiskelin pitkään millätavoin ratkaisen tilan verhojen määrän ja ripustustavan. Korkean ikkunan päätin jättää ilman verhoja. Leveän ikkunan verhot halusin aiempaa korkeammalle joten entisiä verhoja en pystynyt hyödyntämään tässä kohtaa. Puntaroin tangon ja kiskojen välillä. Lopulta päädyin kiskoon sillä olen ollut erittäin tyytyväinen makuuhuoneen kiskoihin. Toki tällä kertaa mietitytti lopputulos, kun kisko ei tule katon rajaan vaan seinään ja näinollen korostuu enemmän. Tästäkin huolimatta kisko tuntui paremmalta ratkaisulta. Anja Pesolan kisko* on melkein koko seinän mitan levyinen joten verhoa jää aikaisempaa ratkaisua enemmän sivuille. Seinän mittaisen kiskon ansiosta pystyn vetämään verhoja tarvittaessa ikkunan eteen. Valtavasti ohut pellava ei estä valon tulemista, mutta läpäisee kuitenkin televisioon kohdistuvat ilta-auringonsäteet.

Olen joitakin päiviä saanut ihastella uusia pellavaverhoja ikkunoissa. Pellava on oma suosikkini enkä osannut ajatella muuta materiaalivaihtoehtoa. Värin valinnassa olin sitä mieltä, että edelleen haluan luonnonvalkoiset verhot. Windin Palace kangasnäytteitä selatessa aloin kuitenkin punnita muitakin vaihtoehtoja ja silmääni miellytti seinien sävyä  (Tikkurila Höyhen F487) lähimpänä oleva Palace 7A-kangas. Valinta alkoi kirkastua ja verhokangas** laitettiin tilaukseen. Verhojen ompelu onnistui kätevästi Joensuun Verhotalon ompelijalla ja entä asennus? Tällä kertaa miehen ei tarvinnut aloittaa työmatkalta palattuaan vaimon sisustusunelmien toteutus vaan verhojen asennuksen hoiti Timo Ilvonen.

Timon asennustyötä katsoessa tälläinen pikkutarkka ihminen kehrää onnesta. Vaikka puhutaan tarkkuudesta niin se ei tarkoita hidasta työskentelyä vaan ammattilaisen toimesta homma sujuu ripeästi. Itseasiassa tämäkin homma oli pieni lisätyö meidän keittiö asennuksen välipalana. No, varmaankin ihmettelette miksi mainostan keittiöasentajan taitoja Joensuun Verhotalon yhteistyö postauksessa. Joensuun Verhotalosta ei tarvitse lähteä kangasnyssäkkä kainalossa vaan tarvittaessa voit ostaa verhoillesi ompelun, tankojen/kiskojen asennuksen jonka tekee Timo Ilvonen ja tarvittaessa voit ostaa verhoille myös ripustuksen Ullan tai Minnan toimesta. Ripustus hoitui minulta itseltä, mutta olen käyttänyt tätäkin palvelua joissakin suunnittelukohteissa sillä kaikkeen ei oma aika riitä ja yrittäjänä haluan käyttää toisen yrittäjän palveluja. Meillä tämä yhteistyö onkin sujunut vuosien ajan ja tämän vuoksi puolin ja toisin. Joensuun Verhotalon yrittäjä Ulla halusi ojentaa auttavan käden meidän keittiön asennus ongelmaan ja järkkäili Timon asennus puuhiin, tuhannet kiitokset Ulla!

Verhojen kaveriksi lainasin Joensuun Verhotalon valikoimasta tuotteita jotka sopisi meidän olohuoneen syksyyn. Vihreän ja oranssin sävyt tuntuu nyt kovin ajankohtaiselta ja niitä löytyykin monenlaisessa tekstiileissä. Rauhallisen sammalenvihreän kaverina raikas oranssi tuo tilaan energiaa. Mustapohjaisessa kukkatyynyssä toistuu sekä vihreän, että oranssin eri sävyt. Ihanan pehmeästä samettityynystä voisi poimia paljon muitakin herkullisia värejä kuten sinistä, roosaa, persikka tai ruosteenpunaista.

Tilasta saisi pienillä muutoksilla myös toisen tyylisen. Lattialle testasin Svenaforsin tummaa ja hyvin perinteisesti kudottua mattoa. Maton kaveriksi valitsin tuotteita joissa on käsityöhenkeä. Linumin valkoinen torkkupeitto kutsuu kietoutumaan lukemisten kanssa syylinsä. Svaneforsin kivat hapsureunaiset ja hiukan kulutetut tyynyt tuo tilaan lisää rentoutta. Tähän yhdistelmään voi poimia maljakkoon oksan tai kaksi. Itse nappasin oksan puutarhassani olevasta pensaasta. Yhtähyvin tähän yhdistelmään kävisi punaisen sävyiset heinät joita löytyy maanteidenkin varsilta. Kokonaisuuden täydentää muutama sentti tyynyn väristä juomaa ja kynttilät.

Oikein nautinnollista ja rentoa viikonloppua!

*tuote saatu

**tuotteesta saatu alennusta näkyvyyttä vastaan