Inspiraatiota ja kohtaamisia

Tällä viikolla on sisustajalle monenlaista tapahtumaa. Luvassa on mm. Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare Messukeskuksessa.Tänä vuonna Habitaren teemana on Roots- Pintaa syvemmälle.  ”Suunnittelussa aitous ja totuudellisuus näkyvät viimeistelemättömyytenä, keskeneräisyytenä, eriparisuutena ja sattumanvaraisuutena. Luovuus vie voiton annettujen sääntöjen mukaan toimimiselta. Arvotus omia juuria kohtaan ja kiinnostus asioiden alkuperään samalla muita kulttuureja kohtaan kasvaa globalisoituvassa maailmassa.” (Habitaren messutiedote. Viiden päivän mittainen tapahtuma starttaa tänään ammattilaisten aamulla johon itsekin suuntaan. Odotan innolla Ulla Koskisen suunnittelemaa osastoa josta löytyy Asun- lehti ja Vitra, Susanna Venton käsialaa Matrin osastolla ja Piia Kalliomäen stailausta Tapio Anttilan ja Honkatalojen osastolla. Näiden lisäksi on mielenkiintoista nähdä lempivalmistajieni osastot ja tavata tuttuja messupäivän aikana. 

Postauksen kuvat on viime kevään Milanon messuilta. Kuvissa esiintyy Montanan, Muuton, Fritz Hansenin, Artekin ja Vitran osastot. Osastojen esillepanosta on kiva poimia väriyhdistelmiä, stailauksia, huonekalujen asetteluja ja fiilistä. Jokaisen valmistajan osastolla on tietynlainen oma twisti, mutta siltikin tuotteet sopii kivasti yksiin. Tällaiset ajattomat ja laadukkaat tuotteet sopivat kivasti yhteen tuoden tilaan jännitteitä. Tykkään enemmän näistä tämän päivän messuista joille on tuotu ripaus kodikkuutta stailauksella. Näin ollen kaikki tuotteet eivät löydy valmistaja valikoimasta vaan stailaukseen on tuotu vanhoja esineitä ja aarteita joita löytyy myös kotoa. Tykkään ettei kaikki ole uutta ja siloteltua sillä eihän sitä elämäkään ole. Toivotaan, että kodikkuus näkyy mys Habitaressa.

Oikein hyviä messupäiviä Habitareen suuntaaville!