Lempeä lokakuu

Tuntuu, että lokakuu on alkanut kelien suhteen kovin lempeästä. Hyvin vähän on satanut ja nämä aurinkoiset sekä lämpimät säät on jotain aivan uskomatonta, jopa hiukan huolestuttavaa. Aurinkoisissa syyspäivissä on hyvä puoli, että valoisa aika päättyy seitsemän maissa ja elimistö alkaa kaivata rauhoittumista. Toki usein harrastukset jatkaa iltaa vielä auringonlaskun jälkeen, mutta vapaat illat huomaan ottavani nykyään hiukan rennommin. Jotenkin olen vieraantunut televisiosta enkä löydä sieltä itselleni mieluisaa katseltavaa siis sellaista aikuisille suunnattua. Sillä viimeisimmät katsovani elokuvat on Paddington 2 ja Disney elokuva Coco. Molemmista elokuvista tykkäsin kovasti ja tässä on pari suositusta syyslomalaisille, jos lomalle sattuu sateisia päiviä. Lapsille nämä yhteiset elokuvahetket tuntuu tärkeiltä ja itsekin tykkään käpertyä lasten kanssa sohvalle.

Television sijaan olen viettänyt aikaa kirjojen parissa. Jokin aika sitten luin Tuntematon Kimi Räikkönen kirjan. Olin haltioissani Kari Hotakaisen tyylistä kirjoittaa ja nostan hattua Kimille sekä hänen sinnikkyydelle, monella olisi syytä ottaa oppia. Kirjassa tuodaan Kimin paloa ajamista kohtaan ja myöskin formuloihin liittyviä asioita jotka eivät ole hänelle kovin mieluisia. Kirjan luin junassa matkalla opintopäiville Helsinkiin ja tämä onkin hyvää aikaa lukemiselle myös jatkossa. Itseasiassa viime opintopäivien matkoilla kuuntelin Kiira ehjäksi särkynyt- kirjan. Kirjaa voin lämmöllä suositella, sillä se pistää ajattelemaan urheilun raadollisuutta ja sitä miten pedantti luonne vaikuttaa urheilu-uraan. Meillä kasvaa yksi hyvin samanlainen lapsi, mitä Kiira on ja se houkutteli lukemaan tämän kirjan. Toki kirjassa on kohtia joita voin itsekin allekirjoittaa joten siinäkin mielessä kirja oli kovin antoisa.

Yleensä en aloita monia kirjoja päällekäin, mutta nyt näin on käynyt. Iltaisin olen yrittänyt lukea Luova tauko- kirjaa, mutta olen maailman huonoin iltalukija. Yleensä saan luettua aukeaman ennenkuin kirja kopsahtaa otsaani. Toki tämä on parempi tapa unille siirtymiseen, kuin piristävän puhelimen näytön tuijotus. Kelloni unilaskurin mukaan viime aikojen uni on ollut todella hyvä laatuista ja sen huomaa omassa olossakin, joten lukeminen kannattaa. Huomisen tynkä työpäivän jälkeen on aikaa lukea myös päivällä, joten pakkaan kirjan matkalaukkuun mukaan. Mikäli kyseisestä kirjasta haluaa enemmän tietoa niin kannattaa kurkata Giseldan blogiin jossa kirjasta on kerrottu tarkemmin.

 Oikein hyvää lomaviikkoa!