Laatikot uuteen käyttöön

24.10.2018 Sisustus 0 kommenttia

Tänä päivänä tuotteiden pakkaus nousee suureen rooliin varsinkin ns. luksustuotteilla. Asia tuottaa hiukan ahdistusta sillä tällaiset laatikot tuottaa lisää jätettä ja kyseisiä laatikoita on surku laittaa pahvin keräykseen. Tästä johtuen laatikoita on kertynyt jonkin verran oman kotiin vuosien varella. Keväällä sain erästä työprojektia varten testattavaksi Domus Naturan kalkkimaalit (liitumaalit) kymmenessä eri herkullisessa sävyssä. Testasin maaleja kaappeihin kerääntyneiden pahvilaatikoiden maalaamiseen. Yllätyin positiivisesti kuinka maalit soveltuivat pahvilaatikoiden maalaamiseen ja myöskin lopputulos oli erittäin onnistunut.

Maalatuista laatikoista on nyt huomattavasti enemmän iloa ja näin ne on päässyt hyötykäyttöön. Lastenhuoneissa laatikoihin on sijoitettu kaikenlaista pientavaraa jota tuntuu löytyvän molemman sukupuolen edustajilta. Maalauksen kohteeksi on päätynyt tuoksukynttilöiden, kellojen, teepakkauksen (yläkuvan puukantinen) ja tuotteiden (mm. Balmuir ja Lakrids) laatikoita. Sellaisia laatikoita jotka on tavallista pahvilaatikkoa tukevampia, mutta maalaus onnistuu varmasti ihan perinteiselle pahvilaatikolle. Meillä on maalattu mm. paperirullan hylsyjä jotka on päätynyt kihartimen johdon säilytykseen. Kiva, että nykyään löytyy maaleja lähes jokaiseen tarkoitukseen ja vieläpä sellaisia joita rohkenee käyttää lasten kanssa.