Yksityiskohtia

Syyslomalla teimme perheen kanssa lomareissun Maltalle. Ohjelmassa oli yhteistä aikaa, liikuntaa, lepoa ja hyvää ruokaa. Sellaisia hetkiä jotka haluaa pitää perheen tiedossa, mutta halusin palata lomaan sisustusasiat mielessä. Oli kyseessä lomareissu, kahvilassa käynti, kylättely reissu (tämän tunnustuksen jälkeen meitä ei kutsuta kylään), sisustusliikkeissä kiertely tai mikä tahansa kodin ulkopuolinen paikka niin katselen tarkkaan ympärilleni. Suurten linjojen lisäksi tarkkailen yksityiskohtia ja erilaisia sisustusratkaisuja. Usein nämä mielenkiintoiset ideat jäävät mieleeni ja tulevat jotakin projektia työstäessä vastaan. Erityisesti pienet yksityiskohdat ovat asioita joihin kiinnitän huomiota sisustuksessa. Yksityiskohtia pitää tärkeänä myös suosikki suunnittelijani Joanna Laajisto, joka toi asian esille Menestystarinoiden metsästäjät podcastissa. Suosittelen kuuntelemaan, mikäli tykkään hänen tavastaan sisustaa. Minusta on mielenkiintoista kuunnella toisten työskentely tapoja ja sitä mitä kaikkea esim. Joannan toimiston toimenalaan kuuluu.

Postauksen kuvat otin meidän hotellilta, joka oli sisätilojen sävymaailmalta hyvin seesteinen. Kylpyhuoneessa oli pyyhenaulakko korvattu tasossa sijaitsevalla aukolla johon pyyhkeen sai kauniisti esille. Selkeään tilaan tämä oli todella kiva ratkaisu ja pyyhkeen paikka oli kätevä käytön kannalta. Hotelleissa suositaan hyvin usein valkoisia pyyhkeitä, mutta kotona tällainen ratkaisu toisi kivasti ilmettä tilaan ja pyyhkeen väriä vaihtamalla saisi helposti vaihtelua tilaan. WC-tilojen laatat oli väreiltään hillityt, mutta pinta oli kovin eläväinen. Ihastelin peilien takaa löytyvää laattaa jossa osa laatan pinnasta oli koholla. Samassa tilassa oli käytetty puukuvioista laattaa puolipaneelin tyyliin, kiva idea vaikken itse ole kovin ihastunut kyseisiin laattoihin. Hotellin maalipinnat oli kauttaaltaan Stucco- maalia joka on hyvin mikrosementin tyylinen, mutta huomattavasti edullisempi materiaali. Toki käyttömahdollisuudet ei ole yhtä laajat kuin mikrosementillä. Stucco- maali näytti kivalta marokkolaishenkisten laattojen kaverina eikä valkoisena pintana ollut liian hallitseva eloisan laatan kaverina. Tekstin alapuolella olevassa kuvassa on metallista toteutettu taideteos. Teos koostuu useasta eripalasta jotka on leikattu levytyökeskusella, maalattu pulverimaalilla ja kiinnitystä varten metalliosiin on hitsattu holkit. Holkkien avulla teos tulee pari senttiä irti seinästä ja tällätavoin tyo työhön kolmiulotteista vaikutelmaa.

Kaikenlaista kivaa ja erilaista voi sisustukseen kehitellä, kun näkee vaivaa ja käyttää mielikuvitusta. Työssäni tykkään miettiä asiakkaalle sopivia ratkaisuja soveltaen heidän tarpeita. Harvoin kaikkea löytää suoraan kaupan hyllyltä ja se tuo mielenkiintoa tekemiseen.