Marraskuun mietteet

13.11.2018 Yleinen 0 kommenttia

Voi kauhistus mitä vauhtia marraskuu kiitää ohitse. Tuntuu etten ole ehtinyt sohvanurkkaan tunnelmoimaan ja viime syksyiset iltarutiineiksi muodostuneet liikkuvuusharjoitteet on jäänyt liian vähäiseksi. Pimeyttä, kosteutta tai synkyttää ei ole ehtinyt miettimään ja kun on paljon asioita hoidettavana niin energiaa ei voi käyttää sellaisen asian murehtimiseen jolle ei mahda mitään. Ajattelen asiaa siltä kannalta, että tämä on yksi kuukausi muiden joukossa ja jokaisesta kuukaudesta löytyy hyvää sekä huonoa. Tässä vuodenajassa eniten ärsyttää ihmisten valittaminen jota kuulee radiosta ja lukee blogeista. Jotenkin niin harmillista, että asioissa ei haluta nähdä mitään hyvää tai tehdä jotain mikä voisi auttaa huonoa oloa. Ajattelin listata asioita jotka kuuluvat minun syksyyni siis sellaisia mistä saan virtaa ja hyvää oloa.

Ulkoilma ja luonto

Ulkoilma tekee valtavan piristyksen oloon eikä tarvitse tehdä, kuin puolen tunnin kävelylenkki niin olo on jo ihan erilainen. Ulkoilemaan lähtiessä puen sään mukainen varustuksen, koska sillä on valtava merkitys. Hapen haukkaaminen luonnossa on paras tapa unohtaa kaikki turhat asiat ympärillä. Viime aikoina olen ihan liian vähän ehtinyt käymään luonnossa, kun viikonloppuisin on ollut paljon ohjelmaa. Toki maalla asuessa luonto on jollakin tapaa jokaisessa päivässä ja tämä voi olla yksi syy omaan jaksamiseen.

Liikkuminen

Liikkuminen on itselle elämän tapa, polttoaine ja aivojen lataaja. Yrittäjän, yrittäjän vaimon ja perheen äidin elämä on vaatii organisointia ja aina pyrin löytämään rakoja omalle liikkumiselle. Ilman liikunta en varmasti jaksaisi samalla tavoin.

Kynttilät ja iltatee

Huomaan, että kynttilät ja iltatee tuottavat näin syksyisin eniten iloa, etenkin liikkumisen jälkeen.

Kirjat

Välillä on hyvä huilia ja hakea elämään pieniä lepohetkiä. Tänä syksynä olen innostunut kirjoista joita olen lukenut sekä kuunnellut mm. juna- ja automatkoilla. Suosin myös Popcasteja jotka on kestoltaan lyhyempään kuunneltavaa. Lukemisen lisäksi tykkään katsella kirjoja. Joulukirja on jo kaiveltu esiin ruokakirjoista olen etsinyt ohjeita arkeen sekä juhlaan.

Hitaat illalliset ja hyvä ruoka

Ruokakirjojen antia on visuaalisuuden lisäksi hyvät reseptit. Viikonloppuisin on ihana syventyä ruoanlaittoon, kattaa kauniisti ja viettää aikaa pöydän ympärillä. Tämä on perheen yhteinen tapa jota haluan vaalia. Ruokailusta tulee entistäkin kivempi tuokio, kun koko perhe on osallistunut illallisen valmistukseen.

Sauna

Olen aina rakastanut saunomista ja tähän aikaan vuodesta se tuntuu niin rentouttavalta. Sateessa tehdyn lenkin jälkeen ei ole parempaa paikkaa, kuin sauna ja sen jälkeinen olotila taivaallinen.

Seuratoiminta

Pienestä pitäen olen ollut mukana eri urheiluseurojen ja erilaisten järjestöjen toiminnassa. Tällä hetkellä olen aktiivisena kahdessa eri urheiluseurassa. Omalta osaltani toisen seuran toiminta keskittyy kesään ja toisen talveen. Talven aikana ohjaan kerran viikossa lapsille yleisurheiluharjoitukset. Välillä on hetkiä jolloin ettei jaksaisi lähteä ohjaushommiin, mutta yllättäen olo korjaantuu kun seuraa kahdenkymmenen lapsen liikunnan riemua. Lapsilla ei ole kaamosmasennuksesta tietoakaan ja he osaavat elää hetkessä.

Viherkasvit ja leikkokukat

Nuorena huvitti, kuinka meidän mummo täytti asuntonsa viherkasveilla joita hänellä oli kymmeniä. Taitaa tämäkin asia olla perinnöllistä sillä yksi tärkeä asia meidän kodin viihtyisyyden suhteen on viherkasvit. Viherkasvien lisäksi piristän itseäni leikkokukilla tai jollakin kivalla oksalla.

Valaistus

Olen tehnyt blogiini postauksen siitä mihin kaikkeen hyvällä valaistuksella voidaan vaikuttaa. Iltaisin tykkään luoda kotiimme tunnelmallisen valaistuksen, jota takkatuli ja kynttilät täydentävät.

Askartelu, käsityöt

Syksy ja joulun lähestyminen on kivaa aikaa puuhastella erilaisten askartelu- ja käsityöprojektien parissa. Olen kaivanut kangastilkut esille ja vielä pitäisi kaivella ompelukone esiin niin voisi toteuttaa suunnittelun tasolla olevat jutut. Yllättäen suunnitteilla on ommella jouluun liittyviä asioita joista eräs postauksen kuva antaa vihiä.

Itsestä huolehtiminen

Huolettoman kesä elämän jälkeen on ryhdistäydyttävä ja alettava hoitaa ihoa. Pienet ihonhoitoon liittyvät rituaalit koostuu luonnonkosmetiikan avulla suoritettavasta kosteutuksesta. Tytärten kasvettua “isoiksi” heitä on alkanut kiinnostaa ihon hoitaminen ja erilaisten naamioiden käyttö. Tästä on tullut kiva tapa ja välillä pojankin naamalta löytyy vähän, vaikka minkälaista naamiot (ihana kasvaa tyttöjen kanssa). Naamioilla ja rasvoilla ei voi pelastaa unen tuomio vaikutuksia iholle. Muutenkin unella on valtava merkitys jaksamiseen ja huomaan, että nykyään painan mieluummin pään tyynyn, kuin käytän ajan blogille. Tänään kuitenkin tein poikkeuksen, kun halusin rikkoa hiljaisuuden blogissa. Nyt on kuitenkin aika rientää pienen tuhisijan viereen, joka kömpii mielellään viereeni mieheni työmatkojen aikana.