Vähemmän on enemmän

21.11.2018 Yleinen 0 kommenttia

Kaksi vuotta sitten suolisto oli hurjassa kunnossa eikä kahvin juominen auttanut asiaa. Joku viisaampi olisi varmasti jättänyt kahvi juomisen kokonaan, mutta minä en. Tässä kohtaa päätin laittaa kahvinkeittimen kaappiin ja siirryin perinteisempään kahvinkeittämistyyliin. Aamulla ensimmäisenä heräävä laittaa pannuun vettä porisemaan. Äitienpäivälahjaksi saamani pannu on kaunis näky liedellä ja veden porinaan on kovin kotoisa herätä. Mieheni juo nykyisin vain teetä ja itse liruttelen vedet kahvinpurujen kautta lasipannuun. Kahvin kaveriksi käytän maitoa, jota lämmitän hiukan varmistuakseni, että lopputulos on priimaa.

Pitkään valmistin kahvini luomu pavuista, mutta nykyään käytän paikallisen paahtimon kahvia. Unison Coffee paahtimo sijaitsee Joensuussa ja itsekin olen päässyt täällä vierailemaan. Heidän useasta kahvilaadusta omaan makuni soveltuu parhaiten  Tummoo- kahvi, joka on tummapaahtoinen kahvi. Lisäksi, että pidän heidän kahvista on tässä taustalla myös paikallisuuden tukeminen. Heidän myyntiverkosto alkaa olla jo aika laaja, mutta tässäkin kohtaa haluan suosia pienyrittäjää. Keskustassa liikkuessani ostan kahvini Café Rosésta ja näin ajattelen tekeväni valinnoillani edes pikkuisen hyvää.

Kahvista kirjoittaminen tuntuu toisaalta aika vähäpätöiseltä ja jopa turhalta asialta. Toisaalta elämä muodostuu pienistä asioista joista jotkut on itselle tärkeämpiä, kuin toiset asiat ja pieniin asioihin panostamalla arki tuntuu entistäkin erityisemmältä.

Muistathan pitää kiinni itsellesi tärkeistä asioista, sillä kukaan ei tee sitä puolestasi!