Lämpöä ruokailutilaan

25.11.2018 Sisustus 0 kommenttia

Ajatukset on pienin askelin siirtynyt kohti tulevaa joulua tai ei ihan hirveän pienin sillä en muista milloin viimeksi olisin innostunut joulun fiilistelystä. Joulu ei juurikaan näy meillä kotona, mutta tekstiilien avulla olen tuonut kotiin kaivattua lämpöä. Olohuoneeseen laitoin jokin aika sitten muhkean villamaton ja ruokailutilaan investoin taljat tuoleille. Hyvin pieni asia, mutta vaikutus on suuri niin istuin mukavuudessa, kuin ulkonäöllisesti. Tähän on helppo yhdistää, vaikka pellavan värinen pöytäliina ja valkoisilla astioilla saa kattaukseen raikkautta. Nykyään en vaan raaski usein peittää pöytää liinalla, kun pinta on hionnan ja käsittelyn jälkeen todella kaunis. Puun tuntu tulee entistäkin voimakkaammin esiin ja onhan pöydälle kertynyt jo rutkasti tunnearvoa vuosien varrella. Kyseinen pöytä löytyi aikoinaan Joensuun Vepsäläiseltä mallikappaleiden poistosta ja investoimme pöydän häälahja rahoilla.

Pöydän ääressä on tullut vietetty hyviä hetkiä perheenä ja myös vieraiden seurassa. Tänään pöydän ympärille kokoontui sukulaisia Ruotsista ja tämä olikin oikein mukava tapa päättää ohjelman täyteinen viikonloppu. Tähän viikonloppuun on mahtunut kahdet pikkujoulut ja hiukan myös töitä. Ennen joulua kalenteri näyttää kovin täydeltä ja tahti kiristyy, mutta olen päättänyt ottaa aikaa myös tunnelmointiin ja lasten kanssa puuhasteluun. Huomenna olisi tarkoitus tehdä lapsille joulusukat jotka toimivat heidän kalenterinaan.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa, sehän olisi marraskuun viimeisen viikon aika ja tällä viikolla päästään jo joulukuun puolelle.