Joulusukat kalenterina

29.11.2018 Sisustus 0 kommenttia

Meidän perheessä esikoinen on kiltti, muita ajatteleva ja vähään tyytyväinen lapsi. Huomaamatta hän nukkui jatkettavassa lastensängyssä 12- vuotiaaksi saakka ja muutenkin usein unohdan, että hänestä on kasvanut jo iso tyttö. Jokin aika sitten hän toivoi suklaakalenteria. Joustavana äitinä suostuin hankkimaan (14v.) lapselleni suklaakalenterin, mutta en kuitenkaan perinteistä. Toki tällä tavoin olisin päässyt helpommalla, mutta se ei tuntunut minun tavaltani toimia. Kaivelin kaapeista vanhoja kankaita, koristenauhaa ja täydennystä löysin Marimekon palakorista. Erilaisista kankaista päätin ommella lapsille joulusukat. Sukan malli on Tildan joulukirjasta ja se on tarkoitettu luistimen malliksi, mutta minusta sukista tulee supikkaat mieleen joten en lähtenyt muuttamaan mallia. Supikkaita muistuttavat sukat yhdistyvät kivasti supikkaan lesteihin, jotka ostin naapurissa asuvalta suutarilta. Lestit ovat osa meidän jouluista sisustusta ja yleensä sijoitan ne olohuoneen ikkunan edessä olevalle tasolle.

Suklaan lisäksi ajattelin sujauttaa joulusukkiin pieniä ja tarpeellisia juttuja, joita lapset ovat toivoneet. Yksi joulusukista täyttyy lähinnä koiran herkuista sillä se saa toimia Feetun sukkana. Hän on jo kovin utelias tutkimaan joulusukkien sisältöä. Joulusukat sijoitin meidän portaikkoon jonka kaiteeseen olen laittanut yleensä jouluvalot. Tänä vuonna halusin tilaan eloa ja hiukan runsautta. Tämä syntyi joulusukkien ja köynnöksen avulla jonka tein sinilaakakatajasta, mustikanvarvuista ja eucalyptuksen oksista. Kuvien ottamisen jälkeen lisäsin köynnökseen hyvin hillityt jouluvalot, joiden luulin kadonneen. Juoluvalot olikin tyttären hyvässä jemmassa lattiapeilin takana. Miksikähän en tajunnut sieltä etsiä, vaikka hänen siivousmetodit ovat tulleet tutuksi vuosien varrella.

Parin yön päästä on aika vaihtaa kuukautta ja saa virallisesti aloittaa joulun fiilistelyn. Tämä tulee näkymään myös blogin puolella, sillä tänä vuonna ajattelin laittaa joulua kotiini jo hyvissä ajoin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita tonttuverhoja ja kimallusta vaan jouluisia kukkia, perinteisiä koristeita ja muutamia jouluvaloja.