Joulua Artekin myymälässä

Eilen illalla yritin ladata kuvia Artekin jouluisesta myymälästä, mutta homma tyssäsi junan huonon yhteyden vuoksi. Nyt kuitenkin kuvia kauniista myymälästä jossa vierailin Helsingin reissulla. Minulle myymälä tarjoaa valtavan määrän inspiraatiota ja on kiinnostavaa katsella eri värien sekä materiaalien yhdistelyä. Tykkään myymälän kodikkuudesta, jonka syntyyn viherkasveilla on valtava merkitys. Oman osansa tekee myös vanhat tuotteet, kuten vintage matot joiden avulla on tuotu väriä sisustukseen. Muutenkin värien määrä on selvästi lisääntynyt myymälässä ja erityisesti murrettuja sävyjä on alkanut näkyä kalusteissa ja niiden verhoilussa. Artekin kalusteita ei meidän kotona ole, mutta ihastelin kovasti uusia kalusteita joissa on yhdistetty pähkinää ja kaunista sinisen sävyä. Myös uudet Artekin jakkaran vihreät sävyt näyttivät oikein kauniilta ja pinta ihanan mattaiselta. Meidän kotiin tuotteet eivät oikein istu ja olen siinä mielessä huono asiakas, että olen yleensä tyytyväinen näkemääni ja harvoin ostan mitään. Tällä kertaa tein asiassa poikkeuksen ja ostin kotiini pienen ruskean Riihitie- kukkaruukun johon Opuntian väki istutti minulle kauniin kasvin jonka nimeä en muista.

Kukkakauppa Opuntia sijaitsee Tampereella ja he ovat aika usein esillä Artekin myymälässä. Usein olen harmitellut, että he ovat paikalla sillon kun itse en pääse paikan päälle . Tällä kertaa sattuikin hyvä tuuri, sillä Opuntian pariskunta loihti lauantaina kauniit kokedamat, joulukranssit ja kukka-asetelmat Artekilla. Tämä sattui omaan aikatauluuni varsin hyvin, kun sain käytettyä junan odotusajan varsin mielekkäällä tavalla. Postauksen loppupään kuvista näkyy kuinka ihastuttavia juttuja heidän käsissään syntyi ja oli mielenkiintoista päästä näkemään kokedaman valmistumista.

Artekissa yhdistyy ajattomuus, aidot materiaalit, klassikot, kodikkuus ja mausteena erilaiset pienesineet sekä kirjat. Jouluiseen myymälään oli valikoitunut mielenkiintoisia pienesineitä ja Cozy Publishing kirjoja, jotka ovat kivoja muistamisia näin joulun aikaan. Pari vuotta sitten muistin ystäviäni Joulukirjalla. Itselleni kirjasta on tullut joulukauden avaaja jota katsellessa saa nostettua joulufiilistä. Nuorempi tytär on innostunut testailemaan kirjan ohjeita ja usein hän tekee kirjan ohjeella itselleen kasvonaamion.

Oikein mukavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa!