Kukkia joulupöytään

12.12.2018 Sisustus 0 kommenttia

Kukat ja erilaiset havut tuovat jouluun juhlan tuntua. Meidän joulussa kukkia tullaan näkemään olohuoneessa itse rakennetun kimpun muodossa, kesällä remontoituun keittiöön haluan tuoda joulua muutamalla viininpunaisella amarylliksella ja havuja tai kukkia tullaan näkemään myös kattauksessa. 

Tänä vuonna ajattelin, että kattaus voisi rakentua lahjaksi saamieni Festivo- kynttilänjalkojen ympärille. Näiden kaveriksi laitan pöydälle havuja, pieniä maljakoita kukkineen tai sijoitan kukat lautasliinojen päälle. Minulla on ollut vaikea ajatella mustaa joulun värinä, mutta pikku hiljaa alan kypsyä ajatukselle. Kukkien tai havujen kaverina mustat pellava lautasliinat olisi juhlallinen yhdistelmä ja musta loisi kauniin taustan kukalle tai havulle. 

 

Pieniä vinkkejä joulupöydän kattaukseen:

-kynttilät luovat tunnelmaa

-kankaiset lautasliinat tuovat ripaukset ylellisyyttä

-joulukuusenkoristeet toimivat lautasliina- renkaana ja ruokailun jälkeen koristeen voi ripustaa joulupuuhun

-iso, boheemi kukkakimppu on näyttävä itsessään ja sopii hillittyjen tuikkukippojen kaveriksi

-koristenauhat lautasliinojen ympärillä tuovat paketointi- fiilistä kattaukseen

-nyt kovin ajankohtaiset kokedama (sammalpallot) voisi myös sijoittaa kynttilänjalan päälle (kokedamaa en ehtinyt askartelemaan)

-Paavo Pesusienen sanoin ” käytä mielikuvistusta”…välillä on hyvä soveltaa ja kokeilla erilaisia juttuja kuten kynttilänjalkaa kukka-asetelman jalustana