Uusi vuosi, uudet haaveet

Stubbe Svenskt Tenn / Vako Artilleriet / Kolonn Artilleriet / Mist Artielleriet / Shui Artilleriet / Kotte Svenskt Tenn / Pot Svenskt Tenn

Vuosi on vaihtunut hiljattain, mutta tuntuu että itse on päässyt vauhtiin vasta arjen alkamisen myötä. Tänään lapsilla oli loman jälkeen ensimmäinen koulupäivä ja itse sain tehdä töitä ilman isompia keskeytyksiä. Työrintamalla vuosi näyttää kiehtovalta, innolla odotan projekteja, joita vuosi tuo tullessaan. Perheen osalta alkuvuosi on perinteisesti kovin aikataulutettua. Arkea rytmittää lasten treenit ja viikonloput alkaa olla täyteen buukattuja. Esikoisen salibandypelejä, keskimmäisen ampumahiihtokisoja ja kuopuksella starttaa helmikuussa snowcross kausi.

Jotta me vanhemmat jaksaisimme pyörittää arkea ja antaa panoksemme työelämälle on itsestä huolehtiminen tärkeässä roolissa. Viime viikolla kävimme tekemässä mattotestin, jonka avulla saimme selville hapenottokyvyn sekä sykerajat. Näiden tuloksien pohjalta on hyvä lähteä kehittämään kuntoa ja sitä kautta myös omaa jaksamista. Toki mielessä on joitain kelloa vastaan käytäviä koitoksia ja kesällä parisuhteen laatuajaksi tai testiksi luokiteltavat seikkailukisat. Kaikessa tekemisessä kuitenkin pyrimme säilyttämään liikunnan tuoman ilon ja hyvän olon tunteen.

Sisustus rintamalla on hyvä aloittaa haaveista joita ajatellen kokosin yllä olevan kollaasin. Joulun aikaan olin taas sen asian edessä, että en ole edelleenkään löytänyt itselleni mieluista maljakkoa, johon mahtuisi iso, rento kimppu. Toivotaan, että tänä vuonna sellaisen löytäisin, mutta onneksi asian suhteen ei ole kiire ja asiaa voi makustella rauhassa. Tämän vuoden suhteen isompia haaveita olisi yläkerran suhteen. Lasten huoneissa on yli kaksikymmentä vuotta vanhat muovimatot ja aulassa samanmoisen taipaleen elänyt parketti. Olisin tyytyväinen, jos näihin voisi jossain kohtaa vaihtaa parkettia. Mikäli toive ei toteudu tänä vuonna niin toivotaan, että lähivuosina kuitenkin.

Vaikka haaveita ei ole valtavasti niin sisustajan koti vaihtaa muotoaan vuodenaikojen ja fiiliksen mukaan. Huonekalut sekä valaisimet vaihtavat paikkaa ja kodin pienet asetelmat muuttavat muotoaan. Joulun jälkeen olohuone näytti kovin avaralta, kun loppiaisen myötä kuusi sai lähteä. Kuusen paikan valtavasi viherkasvit, mutta järjestystä en kuitenkaan laittanut entiselleen vaan nojatuolit saivat uudet paikat. Näistä lisää myöhemmin.

Onnea uuteen vuoteen ja tsemppiä arkensa aloittaneille!