Luonnonmateriaaleja pakkaspäiviin

24.1.2019 Yleinen 0 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Joensuun Verhotalo

Luonto ei tällä hetkellä väreillä koreile, mutta näky on siltikin käsittämättömän kaunis. Puut ovat paksun lumiharson peitteessä ja hangen pinta kimaltelee auringon loisteessa. Pakkaset houkuttelevat ulkoilun jälkeen kääriytymään lämpimiin tekstiileihin ja nauttimaan kupillisen teetä. Lämpöä hakiessa huomaan kääntyväni luonnonmateriaalien puoleen ja erityisesti villa kiehtoo tällä hetkellä. Villan luonnollisuus tulee hienosti esiin värjäämättömässä villassa, kuten harmaan sävyssä.

Rakensin makuuhuoneeseen pakkaspäivän petauksen, joka rakentuu Lovely Linen Double- torkkupeiton ympärille. Kuvia varten otin pois meidän nahkaisen sängynpäädyn ja korvasin päädyn Linumin Paola tyynyillä (koko 50x90cm). Tyynyjen toinen puoli on pellavaa, joka toistuu myös Lovely Linen tyynyjen alareunassa sijaitsevassa merkissä. Pellavan ja harmaan villan yhdistelmä on ihanan luonnollinen. Itseasiassa nämä samaiset materiaalit toistuvat myös torkkupeitossa, joka on toiselta puolelta pellavaa.

Tähän hetkeen tällainen rauhallinen tyyli tuntuu houkuttelevalta ja menee linjassa ikkunoista avautuvan luonnon kanssa. Pian kuitenkin mieli alkaa kaivata värejä. Värien luominen sisustukseen syntyy helpoiten tekstiilien avulla. Torkkupeiton pellavapuolen avulla sain loihdittua kevyemmän ilmeen petaukseen. Pellavan huoleton ja ryppyinen ilme sopii niin kesään, kuin kevääseenkin.

Pellavan sävyistä petausta varten käänsin Linum Paola- tyynyt toisinpäin. Tyynyjen toiselta paljastui sametti ja nyt kovin trendikkäässä toffeen sävyssä. Käänsin myös Lovely Linen Double- tyynyn toisinpäin ja sain petaukseen lisää pellavan sävyä. Petausta piristin Linum Utanmyra- tyynynpäällisellä. Tyynynsävyjä löytyy yöpöydältä sijaitsevasta hennon vaaleanpunaisesta maljakosta ja tummaa luumua pyöreästä korurasiasta. Pieniä asioita joilla voi korostaa haluamiaan sävyjä.

Tällainen huoleton petaus on omaan tyyliini sopiva. Välillä on kuitenkin kiva kokeilla jotain uutta. Teen toisen postauksen petauksesta, jonka rakensin sänkypeiton ympärille. Hiljattain sänkypeittoja ja viimeisteltyjä petauksia on alkanut näkyä yhä enemmän, joten oli kiva päästä testaamaan sänkypeittoa myös meidän makuuhuoneeseen.

Makuuhuoneen muista tekstiileistä löydät postauksen täältä.