Päiväpeitolla viimeistelty ilme petaukseen

Kaupallinen yhteistyö: Joensuun Verhotalo

Sänkypeitot ja viimeistellyt petaukset tekevät tuloaan. Itse en ole vielä lämmennyt sänkypeitoille, mutta näiden kuvien stailauksen myötä saatoin hiukan innostua asiasta. Valkoinen Zaza- sänkypeitto on, kuin lumihanki ja Camel Brown väriset Paola- tyynynpäälliset muistuttavat lumen alta pilkistäviä heiniä. Näinkin pienillä asioilla voi tuoda ilmettä tilaan ja nostaa tilassa ennestään olevia tuotteita esille. Samettityynyjen Camel Brown sävy tuo kauniisti meidän tammisen lattian esille ja sänkypeiton raikkaus nostaa yöpöydät sekä muut valkoiset yksityiskohdat esiin. Postauksen alun kuvissa on hyvin vähän eri sävyjä, mutta sitäkin enemmän eri materiaaleja ja pintoja. Pehmoista samettia, mattaista kalkkimaalia, kepeää pellavaa, kylmää rosteria, tikkauksella korostettua puuvillaa ja lämpöä henkivää tammea.

Rauhallista pohjaa saa helposti muokattua erilaisten kuosien ja värien avulla. Samettityynyjen lisäksi petauksesta löytyy neljä muuta tyynynpäällistä joista eloisin on Utanmyra, came brown sävyä jatkaa Ascoli- tyynynpäällinen, rauhallinen kukkaniittyä muistuttava tyynynpäällinen on nimeltään Midsummer ja tumma pellavatyyny on nimeltään West. Erilaiset kuosit tuovat petaukseen piritystä, mutta värimaailma pysyy kovin hillittynä ja tunnelma makuuhuoneeseen sopivan rauhallisena. Drottningholm- torkkupeitto toistaa tyynyjen sävyä ja näinollen nostaa kyseisen sävyn voimakkaammin esiin. Petauksesta tulisi hyvin erilainen mikäli torkkupeitto olisi sävyltään, vaikka tummansininen.

Kahteen viimeiseen petauskuvaan vaihdoin Utanmyran- tyynynpäällisen rauhallisempaan ja ilmekin muuttui asteen verran rauhallisemmaksi. Tyynynpäällisiä ja muita tekstiilejä vaihtamalla voi vaikuttaa hyvin paljon tilan luonteeseen. Tämä onkin helppo tapa päivittää sisustusta ja näin teen itsekin. Huomaan, että innostukseni väreihin kulkee käsikkäin luonnon värimaailman kanssa. Tällä hetkellä värimaailma on hyvin niukka, mutta ei aikaakaan, kun värit alkaa taas kiehtoa. Silloin on kiva kaivella uudet tyynynpäälliset esiin. Huomaan kuinka samat suosikit otan käyttöön vuosi toisena perään.

Tekstiilejä vaihtamalla kaappiin ja takaisin käyttöön niistä tulee pitkäikäisiä hankintoja eikä niihin näinollen ehdi edes kyllästyä. Kun pitää tiettyjä tekstiilejä vain osan vuodesta käytössä on niiden esille kaivamisen tunne uuden ostoa vastaavanlainen ja kaupanpäällisinä saa tunteen jostakin tutusta sekä turvallisesta johon on helppo ihastua uudelleen. Tähän ajatteluun pyrin yhä enemmän, mutta en voi väittää etteikö mieli tekisi hommata välillä jotain uutta. Näkisin niin mielelläni tuon muhkean torkkupeiton monessakin paikkaa meidän kotona.