Himotuksia ja haaveita

Viime viikonloppu meni opiskellessa ja samalla tuli pakollinen pysähtyminen. Tuolloin tajusin kuinka väsynyt olen, joten pieni “hengähdys” oli tarpeen. Pysähtyessä aloin kiinnittämään huomiota ympärillä oleviin asioihin ja muodostin itselleni pieni muotoisen himotuksen ranskalaisiin tulppaaneihin. Onneksi näitä oli tullut kukkakauppa Leinikkiin maanantaina ja ostin kolme tulppaania keittiötä piristämään. Kukkia ostaessa tajusin etten ole ostanut leikkokukkia pitkään aikaan. Toisaalta tämä olisi ollut turhaa, kun niistä ei olisi ehtinyt nauttimaan. Mieheni kanssa ollaan vaihdettu läpsystä vuoroa ja viimeksi vuoro vaihtui raiteilla juniemme kohdatessa.

Onneksi seuraaviin opintoihin on aikaa ja näin myös tehtävien tekemiseen tulee kivasti aikaa viime kertaiseen nähden. Jotenkin on tuntunut hölmöltä, että haluaisi kehittyä ja panostaa opintoihin, mutta aikataulut on vedetty todella tiukaksi. Varsinkin, kun työt ja lapset pitää elämän täyteläisenä. Viimeiseen puoleen vuoteen on mahtunut paljon, mutta vanhempien menoista huolimatta pidämme lasten harrastamista tärkeänä asiana. Tulevana viikonloppuna esikoisella on pelit Porvoossa ja nuoremmalla neidillä kisat Seinäjoella. Kuopuksen kanssa jäämme hoitamaan nuorempaa hirvikoiraa, joka toipuu eilisestä leikkauksesta.

Olen ollut haltioissani uuden Asun- lehden annista. Lehti oli täynnä kauniita kuvia ja nosti kipinää kuvata myös oman kodin nurkkia. Ehkäpä siihen löytyy aika viikonloppuna ja olisi muutenkin kiva päästä puuhastelemaan kotosalla. Jokohan tänä viikonloppuna löytyisi aika pojan huoneen maalaukseen ja työhuoneen järjestelyyn. Eikä varmaan tekisi pahaa huilata ja inspiroitua, vaikka sisustuslehtien äärellä. Näissä on vaan pienet haittapuolet, sillä jotkin haaveet voi nousta pintaan. Näin kävi pitkäaikaiselle haaveelleni Islantiin matkustamisen suhteen. Voi, että miten ihastuttava paikka oli esitelty näissäkin kuvissa näkyvässä Asun- lehdessä.