Kevät yllätti sisustajan

Tänä vuonna keväiset kelit, aurinko ja linnun laulu alkoivat poikkeukselliseesti jo helmikuussa. Tiedän, että eletään talvea ja kroppa tahtoo vielä pitkän aikaa nauttia hiihtämisestä. Mieli alkoi kuitenkin haluta pientä raikastusta ja keväisempää ilmettä kotiin. Meidän kodin sisustuksessa ei hirveästi eletä teemojen mukaan, jouluna ei nähdä tonttuverhoja eikä pääsiäisenä munaverhoja vaan ilme vaihtuu muilla tavoin. Paksu ja kodikas paimentolaismatto alkoi valon lisääntyessä näyttää hiukan tunkkaiselta, joten vaihdoin olohuoneeseen Roots Living viskoosimaton. Olohuoneessa on myös ripaus uutta. Sohvalla olevan tyynynpäällisen ostin Sisustuksen Koodista. Bongasin sen heidän Instagramista enkä voinut vastustaa hankintaa. Postin avulla tyyny kotiutui muutamassa päivässä ja ostokokemus on erilainen, kuin verkkokaupassa asioidessa ja mieltä lämmittää kivijalkamyymälän tukeminen.

Nojatuolin päällä oleva Linum torkkupeitto on kuvauslainassa, olen sovitellut sitä moneen kohtaan kodissamme. Niin kaunis ja moni käyttöinen, mutta nykyään tulee liiankin tarkkaan punnittua kodin hankintoja. Toivoisi, että ostokset olisivat pitkäaikaisia eikä hetken mielijohteesta tehtyjä valintoja. Toki näitäkin tulee vastaan, niinkuin tuo tyyny ostos. Olen aina ihastellut Morris&Co kankaita ja tapetteja. Tapetteja en kuitenkaan näe meidän kodin tyylissä, joten tyynyt on sopiva tapa tuoda itselle mieluisia kuoseja kotiin.

Keväinen kotimme ei tarjoa suurta väri-ilottelua ja olen pohdiskellut paljon miksi kotimme on niin väritön. Tykkään valtavasti väreistä ja niiden avulla luodusta tunnelmasta. Omaan kotiin en kuitenkaan tällä hetkellä kaipaa värejä vaan haluan harmoniaa ja rauhaa. Elämä on kovin hektistä, joten kodilta toivoo paikkaa jossa voi rauhoittaa mieltä. Rauhallinen tila ja vauhdikas elämä lasten kanssa on toimiva yhdistelmä.

Lapsilla on viimeiset lomapäivät käsillä. Näistä nautitaan kotona ja ladataan akkuja tulevaan. Onhan tässä viikon aikana touhuttu kaikenlaista. Yhteinen reissu Helsingissä ja pienemmillä porukoilla käyty Torniossa ja Mikkelissä. Hiukan ehkä harmittaa perheen kanssa vähäiseksi jäänyt aika, kun miehen työ vei hänet Saksaan. Näille ei mahda mitään ja täytyy etsiä aika toisesta kohtaa, pianhan on jo pääsiäinen ja silloin tiedossa yhteinen reissu.

Hyvää viikonloppua!