Poimintoja Asuntomessuilta 2/2

Jatketaan vielä toisen postauksen ja valtavan kuvatulvan kera Kouvolan Asuntomessujen parissa. Ensimmäiset kuvat ovat kohteesta 21 Dekolaku, jonka sisustus teki minuun . Kohteesta löytyi paljon tällä hetkellä esillä olevia asioita ja tyyliä. Itse ihastuin kohteessa käytettyihin materiaaleihin. Puulattiaa ei voita mikään ja se loi tähän taloon kauniin alustan ajattomille ja tyylikkäille kalusteille. Pehmeät värit jatkoivat puun tuomaa lämpöä ja beigen sävyinen keittiö oli oiva valinta tähän kokonaisuuteen. Dekolakussa oli parin muun kohteen ohella Woodion altaat ja mielestäni ne pääsivät tässä kohteessa parhaiten esille. Taustaksi altaille oli valittu maali ja mikrosementti, jotka eivät lähde kilpailemaan haapapurusta valmistetun altaan kanssa vaan pikemminkin tuovat kaunista allasta esille.

Musiikki- ja joogahuone tuovat viimeisteltyyn taloon palan asukkaiden mieltymyksiä. Taloon astuessa mielen valtasi rauha ja halu katsella ympärille, kuten musiikkihuoneeseen, jonka nähtyäni alkoi päässä soida klassinen musiikki. Talossa vierailun ajan tämä fiilis säilyi ja talon asukkaiden puolesta tuli hyvin onnellinen olo. Nuoren parin ensimmäinen rakennusprojekti on ollut erittäin onnistunut pohjaa ja talon suojaavaa terassia myöten. Tässä kohteessa kannattaa kiinnittää katse lattiaan, materiaalivalintoihin, kalusteisiin ja taiteeseen. Olohuoneen puolelta löytyi kaunis Kaarnia Design teos.

Kohde 13 talo Korea tuo esiin uudenlaiset kattoelementit. Vesa-Matti Moilasen Ramotec- yrityksen pilottihanke rakentui asuntomessujen yhdeksi kohteeksi ja myöhemmin tähän taloon muuttaa Vesa-Matin viisihenkinen perhe. Kohteen yläkerta kylpi valossa lasikattoelementtien ja isojen ikkunoiden ansiosta. Suuren valomäärän vuoksi, kohteen musta ei keittiö ei jäänyt synkäksi vaan toi kivaa ryhtiä tilaan. Yläkertaan oli sijoitettu myös vanhempien makuuhuone, wc ja iso olohuone, jonka nurkkaan oli tehty pieni työskentelypiste. Alakerrassa sijaitsi lastenhuoneet, peseytymistilat, kodinhoitohuone sekä wc. Tämä kohde oli hyvä esimerkki lastenhuoneiden kivasti sisustamisesta. Muutenkin messuilla oli huomattavissa, että lastenhuoneisiin on alettu panostaa enemmän. Kohteesta itselleni jäi mieleen myös käsityöt, joita löytyi porraskäytävästä ja yläkerrasta.

Kohde 22 Sievitalo Unto on kolmas kohde josta löytyy Woodion altaat. Kohteessa oli käytetty paljon luonnonmateriaaleja, rottinkia, turvetta, puuta ja kauniita luonnomateriaaleista valmistettuja tekstiilejä. Itseäni kuitenkin häiritsin marmorijäljtelmän käyttö aitojen materiaalien rinnalla. Tällaiseen suomalaisuutta henkivään sisustukseen, johon on tuotu meille suomalaisille tutut pinnatuolit, olisi toivonut jotain kotoisampaa laattaa.

Tässä, niinkuin monessa muussakin kohteessa sai huomata, että tänä päivänä halutaan panostaa vaatteiden säilytystiloihin. Tässä kohteessa oli iso pukeutusmistila, jossa sijaitsi myös meikkauspöytä. Tilan molemmista päistä löytyi Essis Collection kaaripeilit, jotka henkii kahdeksankymmentä lukua.

Kohteessa ihastutti viherkasvien käyttö, turpeesta valmistetut akustiikkateokset, kauniit sävyt tehosteseinissä ja pukeutumistila.

Tällä kertaa halusin tuoda esiin kokonaisuuksia viiden kohteen avulla. Tämän postauksen kolmen kohteen lisäksi löytyy kaksi muuta kohdetta tästä postauksesta.