Herkutellaan

itämaanpavlova

Kotia on kevennetty joulun jälkeen, mutta siihen saa kevennykset jäädä. Täytyy osata nauttia elämästä vuoden jokaisena päivänä. Herkkuja tykkäänkin maistella ja erityisen paljon tykkään kokeilla erilaisia reseptejä. Intoni leipomiseen on huomannut myös ystäväni, jolta sain itämaan pavlovan ohjeen. Itämaan pavlova on peräisin Me naiset lehdestä ja sen verran ihana jälkiruoka on kyseessä, että ajattelin jakaa ohjeen myös täällä. itämaanpavlova3

Itämaan pavlova

10 annosta

MARENKIPOHJAT

5 valkuaista

1/4 tl suolaa

2 dl sokeria

1tl etikkaa

2tl maissitärkkelystä

1dl tomusokeri

TÄYTTEEKSI JA PÄÄLLE

1 prk kinuskikastiketta

2 rkl toffeepaloja ( Omar)

2 persimoa

1 granaattiomena

1/2 ruukkua minttua

1/2 dl pinjansiemeniä

VANILJA- JA JOGURTTIVAAHTO

3dl vispikermaa

2 dl turkkilaista jogurttia

1 vaniljatanko

Piirrä lyijynkynällä kolmeen leivinpaperiin lautasen avulla ympyrä. Käännä leivinpaperit ympäri ja vuoraa niillä pellit. (Tein ensimmäisellä kerralla yhden ison kakun ja kuvissa näkyvät pavlovat tein pieninä leivoksina. Leivoksia varten tein pieniä marenkeja joihin tein “pesän” täytteille). Aloita valmistamalla marenkipohjat. Vaahdota valkuaisia ja suolaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on kovaa. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää. Lisää etikka ja vispaa sekaan. Sekoita maissitärkkelys tomusokeriin ja vatkaa vaahdon joukkoon.

2. Nostele vaahto pellille ympyrän mukaisesti. Levitä nuolijalla. Lorota marengin päälle ohuena norona kinuskikastiketta spiraalin muotoon. Seuraa pikkulusikalla spiraalia niin, että kinuski sekoittuu vähän marenkiin. Ripottele karkin palat marengin päälle. Paista 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Pohja on valmis, kun se irtoaa helposti leivinpaperista.

3. Huuhdo persimonit ja kuivaa. Leikkaa puoliksi ja ohuiksi siivuiksi. Voit leikata muutaman kokonaisen kiekon koristelua varten. Leikkaa granaattiomena neljään osaan ja irrota siemenet. Irrottele mintun lehdet varsista.

4. Valmista vanilja-jogurttivaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää jogurtti ja vatkaa sekaisin. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet vaahdon joukkoon. Sekoita.

5. Kokoa kakku. Levitä ensimmäisen pohjan päälle vaniljavaahtoa, lado persimon siivuja vieretysten, ripottele granaattiomenan siemeniä ja pinjan siemeniä. Valuta kinuskikastiketta kaiken päälle. Kokoa toinen kerros samalla tavalla. Nosta kolmas marenki kanneksi ja nostele kannen päälle vielä vaahtoa kasaksi. Koristele hedelmillä, mintun lehdillä ja pinjansiemenillä. Tarjoa heti!

itämaanpavlova4 itämaanpavlova5 itämaanpavlova6 itämaanpavlova7