Leikkokukka ihanuuksia

Tähän aikaan vuodesta minun leikkokukkasuosikkini ovat jaloleinikki, anemone (kruunuvuokko) ja magnolia. Näissä kukissa tykkään erityisesti niiden herkkyydestä ja keveydestä. Kukkien hempeät värit sekä keveys tuovat kivaa vastapainoa tummia sävyjä sisältävään kotiimme.

keväänkukatkeväänkukat3

keväänkukat2

Kuvat viherpeukalot

Leikkokukat tuntuvat nyt oikein kivalta kodin piristysruiskeelta. Kauniita kukkia katsellessa tulee myöskin kevät mieleen ja sitä myötä myöskin puutarhan ensi kesä. Takapihallamme  on kaksi magnoliapensasta, jotka selvisivät hienosti viime talvesta. Toivotaan, että rajut pakkaset eivät nujertaneet niitä liikaa ja saamme ensi kesänäkin nauttia magnolian kukkasista omalla pihalla. Todella kiva kokeilla uusia lajikkeita ja onnistuminen palkitsee erityisesti. Viime kesänä kokeilin jaloleinikkien kasvutusta, mutta ne ehtivät kasvaa turhan isoiksi ennen penkkiin siirtoa, eivätkä siksi suostuneet kukkimaan. Äitini sai jaloleinikit menestymään ja kukat olivat valtavan kauniita. Niinpä ajattelin kokeilla, josko ensi kesänä kasvatus onnistuisi paremmin minultakin. Ajattelin kokeilla myös Anemonen kasvatusta, nekin olisi niin hurja kauniita onnistuessaan. Onneksi kevääseen on vielä pitkä aika ja ehtii moneen otteeseen suunnitella tulevan kesän kasvatuspuuhat.