Medinillan uusi pesä

medinillankoti4

Kauan tyydyin ihastelemaan medinillaa sisustuslehtien kuvissa. Kunnes viime keväänä päätin hommata itselleni tuon kaunokaisen. Medinillan kukista sain nauttia neljä kuukautta, jonka jälkeen kasvi alkoi puskea uusia lehtiä. Uusista lehdistä innostuin kovasti, mutta en ollut kovinkaan toiveikas kasvin selviämisestä talven ylitse. Kukkakauppiaat ja -opukset, kun kertovat kasvin olevan todella haastava. Joulun aikaan kukka alkoi tiputtamaan lehtiä ja tässä vaiheessa, olinkin jo valmis sanomaan heipat kasville. Onneksi annoin vielä mahdollisuuden ja hyvä näin sillä lehtien tippuminen loppui. Kasvin runko on lehtien tippumisen jälkeen paljas, mutta siitäkin huolimatta näyttävä kokonaisuus.medinillankoti8 medinillankoti6medinillanktoi7 medinillakoti5

Viime viikolla vaihdoin kasvin isompaan ruukkuun. Sekin taisi onnistua kivuttomasti, sillä kasvi näyttää erityisen pirteältä. Nyt odotankin miten ruukun vaihto ja multa määrän lisääntyminen alkavat näkymään kasvussa. Innolla odotan myös lehtien välissä olevien pienten alkujen kasvua. Kukintojen alkuja niiden ei pitäisi olla, sillä kukkaa on lähes mahdotonta saada kukkimaan uudelleen. Kaikesta huolimatta on kiva seurata miten nuo pienet alut kehittyy, kivaa ja palkitsevaa touhua.

Oikein hyvää ja rentoa viikonloppua!

medinilakoti10