Samettista pintaa

Keskiviikkona pääsin vierailemaan Teknoksen Rajamäen tehtaalla. Olipa hienoa päästä näkemään suomalaista osaamista, jossa on taustalla perheyrittämistä jo kolmannessa sukupolvessa. Päivän anti oli muutenkin erittäin hyvä ja uudet opit lisäävät intoani maalien suhteen (tapettitraumoista kertomisen jätän toiseen postaukseen). Kuvissa näkyy yksi Teknoksen suosikkimaaleistani *Biora Balance sisustusmaali, jolla tulee erittäin samettinen lopputulos. Taustalevyjen maalin sävyksi valikoitui lähes tulkoon sama sinisen sävy, kuin Suvin makuuhuoneessa.  Maalin samettisuus tekee pinnasta kovin luonnollisen, jopa kalkkimaalimaisen pinnan. Itse voisin käyttä maalia juuri makuuhuoneeseen tai vaikkapa takkahuoneeseen, jossa seinille ei tule kovaa kulutusta tai pesua. Itse olen maalannut Biora Balance maalilla meidän keittiön avohyllyn taustaseinän, koska seinän läheisyydessä ei valmisteta ruokaa ja kyseessä on vaalea sävy, ei puhtaanapidon kanssa ole ollut ongelmia.

Tummien sävyjen kanssa täyshimmeän maalipinnan puhtaanapito voi olla hiukan haastavampaa, joten kannattaa suosia Biora7, joka on myöskin himmeä.teknos2 teknos4 teknos6

Oli kiva yhdistellä kyseiseen väriin erilaisia materiaaleja ja leikitellä ajatuksella tummasta huoneesta. Kieltämättä aika kiehtova ajatus ja on ollut ilo huomata, kuinka rohkeasti ihmiset käyttävät nykyään tummia maalisävyjä. Entistä enemmän sisustuslehdissä ja blogeissa tulee vastaan värikkäitä koteja täysvalkoisten sijaan. Itselleni oli mieleenpainuvai asiakkaiden koti, jossa perhe oli rohjennut maalata olohuoneen ja ruokailutilan seinät tummansinisiksi, WAU!

* Maali saatu Joensuun värisilmästä