Puutarhasta maljakkoon

puutarhastailoa2

Puutarhaa suunnitellessa tulee mietittyä kokonaisuutta ja sitä, että kukkivista lajikkeista voisi nauttia koko kesän ajan. Omaan puutarhaan olen valinnut kukkia, jotka eivät ole puutarhan helmiä, mutta tuovat enemmänkin iloa leikkokukkana. Yksi näistä on kuvissa näkyvä sinipiikkiputki, joka kestää kauan maljakossa ja näitä näkee myös paljon sisustuskuvissa. Maljakossa oleva oranssi kukka on kesäpäivänhatun kukka, josta on irronnut terälehdet.puutarhastailoa3 puutarhastailoa6

puutarhastailoa8

Toinen loppukesän suosikeistani on komeamaksaruoho, jota laitan rentojen kimppujen sekaan. Kukka on minusta parhaillaan nuppuvaiheessa jolloin se on hennon vihreä ja nupuista pilkistää hiukan hentoa vaaleanpunaista. Kukkien värit tuntuu menevän käsikkäin tämän hetkisten suosikk värieni kanssa. Olohuoneeseen olen tyynyjen muodossa tuonut tummansinistä, kuparinsävyistä oranssia ja hennon vaaleanpunaista. Ihastelen toisten hillittyjä koteja, mutta itselläni on näköjään vaikeaa karsia värejä oman kodin sisustuksesta. puutarhastailoa9