Vihreää samettia

11.12.2016 Yleinen 0 kommenttia

vihreasametti16

Sametti on ollut jo kauan yksi lempimateriaaleistani. Vuosia sitten mietin samettisia sohvanpäällisiä, mutta päädyin villaisiin sohvapäällisiin ja samettia olen suosinut lähinnä sohvatyynyissä. Viime vuosina sametista on tullut jonkin tason trendimateriaali ja se näkyy myös tarjonnassa. Ehkäpä ihastuttavin sametin väri löytyy Svaneforsin havunvihreästä *samettikankaasta, jota sovittelin meidän makuuhuoneeseen. Makuuhuoneeseen sametti tuo hiukan hotellimaista tunnelmaa olemuksellaan ja raskas materiaali sopii kivasti puolipäiväpeiton virkaan. Puolipäiväpeittona samettikangas antaa suojaa lakanoille ja kauniit lakanat pääsevät näin esille. Sametin kaveriksi sänkyyn petasin *Vallillan Charlotte lakanat ja petauksen viimeistelin *Svaneforsin koristetyynyillä. Yöpöydältä löytyy *Svaneforsin tuikkukippo, jonka pitsimäisen materiaalin välistä siivilöityy tuikun liekki kauniisti. vihreasametti15 vihreasametti12 vihreasametti14vihreasametti9

*Svaneforsin havunvihreää samettia löytyy myös valmisverhona, jota sovitin makuuhuoneen ikkunaan. Paksu samettiverho tuo hämyisän ja hiukan ylellisen tunnelman makuuhuoneeseen. Kaunis vihreän sävy on yhdisteltävissä muihin luonnoläheisiin sävyihin ja neutraalimpien värien ystäville samettia löytyy myös hillityimmissä sävyissä. Kauniista kankaista on loihdittavissa monenlaisia luomuksia ja kodintekstiileitä. Joensuun Verhotalolla on saatavilla myös ompelupalvelua, joka mahdollistaa kankaiden käyttöä moneen tarkoitukseen. Ihastuin kovin kankaan väriin ja päätin kokeilla kyseistä kangasta myös pohjana jouluiselle kattaukselle.vihreaasamettia7 vihreaasamettia5

Kattauksessa hyödynsin *Svaneforsin tuikkukippoa maljakon asemassa. Tuote soveltuu hyvin myös maljakoksi, sillä lyhdyn sisällä on pieni lasikippo. Kattaukseen jouluista ilmettä toin hopeisilla ja valkoisilla kulkusilla, joita käytin myös joulukranssin tekemisessä. Täden muotoa toistava kynttilänjalka löytyy *Svaneforsin valikoimasta. Joensuun Verhotalolta löytyy paljon muitakin jouluisia pienesineitä joita esittelen lisää toisessa postauksessa.

*Yhteistyössä Joensuun Verhotalovihreaasamettoa