Deko 9/09

parmesanleipä7

Olen laittanut sisustuslehtiä järjestelmällisesti paperinkeräykseen ja antanut ystäville luettavaksi. Poikkeuksellisesti kaapistani löytyy Dekon syyskuun numero vuodelta 2009. Lehteä olen säilyttänyt ihastuttavien leipäreseptien vuoksi. Italian matkan inspiroimana paistoin maanantaina lehden ohjeella parmesanleipää ja ajattelin jakaa ohjeen täälläkin. Leipä sopii mainiosti pakkaspäivien keittoruokiin kuten tomaattikeitolle.

Parmesaanileipä

(3kpl)

2 pussia kuivahiivaa / 50g tuorehiivaa (1pkt)

14dl vehnäjauhoja

2 rkl hiutalesuolaa

7 dl vettä

3dl raastettua parmesaania

Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi (tuorehiivalle haaleampi). Lisää suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista (tuorehiiva suoraan veteen). Alusta taikinaan. Lisää sen verran jauhoja, että saat pehmeän mutta napakan taikinan. Lisää lopuksi raastettu parmesaani. Anna taikinan kohota peitettynä noin 60 minuuttia.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kolmeen palaan. Muotoile palat litteiksi leiviksi ja kohota liinan alla peittyinä noin 20 minuuttia.

Leikkaa leipien pintaan terävällä veitsellä ruutukuvio. Paista leipiä 225- asteessa uunissa 25-30 minuuttia. Kaada uunin pohjalle 1 dl vettä paistamisen alussa. Höyry tekee leivistä rapeakuorisia.

parmesanleipä9parmesanleipä3parmesanleipä2

 

Vanha Deko lehti vaikutti erittäin tyylikkäältä ja mielenkiintoiselta. Noihin aikoihin lehti oli ehdoton suosikkini, mutta valitettavasti lehti ei pysty enää samaan. Paljon olisi parannettavaa jotta lehti nousisi jälleen suosikikseni enkä pistäisi pahakseni, jos lehden sivuilta löytyisi edelleen muutamia hyviä reseptejä.parmesanleipä