Morris & Co

tapettimorris3

Eilen pääsin selailemaan uusia Morris & Co tapetti- ja kangaskirjoja. Vanhempiin mallistoihin poiketen värimaailma on paljon hillitympää. Ajattomat kuosit yhdistettynä hillittyyn värimaailmaan tekee tuotteista entistäkin houkuttelevampia. Tuotekuvissa on nähtävissä paljon tumman ruskeita puupintoja ja kuluneita pintoja. Usein Morrisin tuotteista tuleekin mielleyhtymä kartanoihin tai muuten vanhoihin taloihin. Itse kuitenkin näen tuotteet yhtälailla uusien ja myöskin modernien kotien mausteena. Samalla tavoin, kuin vintagehuonekalut tuovat tilaan mienlenkiintoa niin myöskin samanlaista tunnelmaa tuovat Morrisin tapetit sekä kankaat. tapettimorris2 tapettimorris

Tapettikirjaa selatessa tuli mieleen viime keväiset pohdiskelut makuuhuoneen päätyseinän tapetoinnista. Rauhallisen värinen tapetti sopisi nahkaisen sängynpäädyn taustalle. Värimaailma jatkuisi muiden seinien maalin sävyssä, jonka pinta olisi himmeä. Tekstiileissä olisi muhkeaa samettia, rentoa pellavaa ja lämpöistä villaa. Selkeät ja raikkaan valkoiset yöpöydät tapettia vasten. Antiikkituoli saisi jäädä entiselle paikalleen ja kaunis tuoli saisi taustakseen maalatut seinät. Tilaan toisi leikkisyyttä Mobil-valaisin ( Pholc) tai ehkä jokin muu yksinkertainen ja kaunis valaisin. Kylläpäs haaveilu on kivaa ja halpaa. Mikäli ruudun takaa löytyy muitakin täälläpäin asuvia Morrisin ystäviä niin heidän tuotteitaan saa tilattua Joensuun Verhotalon kautta.

morrisKuvat: Morris & Co