Parvekkeella

parveke13

Hurja määrä vuosia täytyi asustaa kodissamme, ennekuin viimeisetkin tilat saimme hyötykäyttöön. Tähän asti yläkerran parveke on toiminut lähinnä mattojen puistelupaikkana, joten tilalle oli aiheellista saada muutakin käyttöä. Keväällä vanhempi tytär innostui laittamaan kanssani parvekkeen kuntoon ja saimme siitä lapsille kivan kesähuoneen. Muutos tapahtui hyvin pienellä vaivalla ja hankinnoilla. Terassilaudat käsittelimme mustalla terassiöljyllä ja myöhemmin myös seinät kaipaisivat pientä korjausta sekä maalausta. Parvekkeen kalusteet ovat yhdistelmä uutta ja vanhaa. Riippukeino on vuosien takainen hankinta Jyväskylän Asuntomessuilta ja se on aiemmin palvellut terassilla. Vanhassa paikassa keinu sai monet itkut aikaan, kun lapset tarttuivat keinuun kiinni ohitse pyöräilessään, joten siitäkin syystä parveke on sille parempi paikka. Maton sekä sivupöydän ostin Ikealta ja tikashylly on vanhemman tyttären käsialaa. Hän teki tikashyllyn koulun käsityötunnilla, jossa on valmistunut kaikkea muutakin hyödyllistä ja ihanaa. Tikashyllyltä löytyy lasten viljelmät, jossa heillä on esikasvatuksessa mm. härkäpapua ja pinaattia. Harmillisesti avomaankurkuntaimet ottivat itseensä kylmistä ilmoista ja menehtyivät. Hyllyltä löytyy myös onnenapila jonka sain kuopukselta äitienpäivälahjaksi (itse kasvatettu siemenestä). Kasvien ruukut ovat saviruukkuja jotka maalasimme kalkkimaalien rippeillä ja isommat ruukut ovat mökiltämme. parveke parveke5 parveke11parveke6 parveke8 parveke9 parveke10 parveke12 parveke2parveke14

Tikashyllyn yläpuolelta löytyy valokennoilla toimivat lyhdyt, jotka syttyvät illan hämärtyessä. Näistä tulee kaunis valo, joka loistaa isoista ikkunoista sisälle saakka. Lopputulokseen olemme erityisen tyytyväisiä ja oikeastaan ainoa asia mikä harmittaa on lämpimien päivien vähyys. Onneksi lapset saivat nauttia koulupäivien jälkeen muutamasta lämpimästä iltapäivästä parvekkeella. Näihin iltapäiviin kuului maukas välipala, erilaiset lautapelit ja musiikki. Toivotaan syksyyn lämpimiä päiviä jolloin lapset saavat nauttia parvekkeesta ja kesän aikana paisuneista ruukkukasveista.

Tämä viikko on tuonut tulleessaan lämpimät ilmat ja se on tarkoittanut meidän perheen kohdalla mökille muuttoa. Jossakin vaiheessa parvekkeen kukat, matto ja sivupöytä siirtyvät ilahduttamaan mökkiterassia. Näin saamme enemmän iloa kasveista ja tuotteista eikä meidän tarvitse rampata jatkuvasti kotona kukkia kastelemassa. Kunhan saamme siirrettyä kukat mökille niin voisin kuvata myös mökin terassin tänne. Paljon olisi muutakin kuvattavaa ja kerrottavaa. Pensseli on viuhunut kevään mittaan hurjasti ja nyt vaan täytyisi saada työnjälki ikuistettua joten palataan pian.parveke3