Mikkelin asuntomessut osa 2

asuntomessutmikkeli7

Toiseen postaukseen valitsin kohteet joissa on käytetty sisustuksessa pinnalla olevia materiaaleja ja tuotteita. Ensimmäiset kuvat on kohteesta Casa Wellikulho. Taloon astutteassa huomioni kiinnittyi vaaleaan laattalattiaan jonka kaveriksi oli valittu Timberwisen ihastuttava parketti kalanruoto ladonnalla. Vaaleiden lattiapintojen kaverina oli valkoiset seinät ja katto. Vaaleasta kokonaisuudesta oli saatu kodikas kokonaisuuus käyttämällä sisustusmateriaaleissa ja tuotteissa puuta sekä muita luonnonmateriaaleja. Tuotteiden joukosta löytyi Linumin pientuotteita ja tekstiilejä joille kohde oli omiaan. Kauniin olohuoneen kruunasivat ikonit jotka oli sijoitettu tavallisesta poiketen tyyliin, kun yleensä ikoni sijoitetaan nurkkaan. Tämän vuoden messuilla oli monessa kohteessa nähtävissä verhot, mutta tämä kohde ei verhoja kaivannut. Olohuoneen isoista ikkunoista avautui kaunis järvimaisema jonka voi nähdä sisään astuessa, keittiössä työskennellessä, ruokaillessa tai sohvalta käsin. Ikkunoista avautuva järvimaisema muuttuu vuodenaikojen mukaan ja siitä on kiva poimia värejä sisustukseen. Värien lisäksi tekstiilejä vaihtamalla saa tällaiseen pohjaan monenlaista tunnelmaa aikaiseksi. Tämän hetkiset tekstiilit oliva kovin keveitä ja kesäisi, mutta syksyn tullen tila kaipaa varmaankin runsautta sekä pehmeyttä.

asuntomessutmikkeli8 asuntomessutmikkeli9 asuntomessutmikkeli10 asuntomessutmikkeli11

Kompaktin kokoinen Kastelli City on rakennettu kahdelle aikuiselle. Kauniin sisustuksen kotiin on loihtinut Studiom3/ Minna Häkkinen. Tilassa oli nähtävissä suureen suosioon nousseet Hakolan tuotteet ja kodista löytyi myös kauniit Marimekon astiat. “Perus”materiaalivalintoihin oli tuotu kivoja ja hiukan erilaisia sisustusesineitä sekä materiaaleja.

asuntomessutmikkeli45asuntomessutmikkeli12 asuntomessutmikkeli54asuntomessutmikkeli14 asuntomessutmikkeli15 asuntomessutmikkeli16

Kontion Toive on sisustussuunnittelun osalta Piia Kalliomäen kädenjälkeä. Tässä niinkuin kahdessa muussakin stailistin hommia tekevän suunnittelijan kohteessa on osattu tuoda “elämisen tuntu” tilaan. Sisustustuotteet on stailattu sillä tavoin, että voisi kuvitella tulevansa toisten kotiin. Joillekin tällainen tyyli messukodeissa voi olla liian tekemällä tehtyä, mutta itse tykkään, että elämisen jälki näkyy ja näin välttyy vaikutelmasta, että olisi asioimassa huonekaluliikkeessä. Huonekaluliikkeestä tämä kohde oli kaukana, sillä Piia oli saanut loihdittua moderniin hirsitaloon kotoisan, rauhallisen ja luonnonläheisen sisustuksen. Ihastuin keittiön kauniin harmaaseen sävyyn, vaaleaan sisustukseen ja pieniin yksityiskohtiin kuten keittiönpöydälle sijoitettuun kukka-asetelmaan, joka on Pia Räisäsen käsialaa.

asuntomessutmikkeli21 asuntomessutmikkeli22 asuntomessutmikkeli23 asuntomessutmikkeli24 asuntomessutmikkeli27 asuntomessutmikkeli28 asuntomessutmikkeli51 asuntomessutmikkeli50

asuntomessutmikkeli55Honka Ink on ihastuttavan erilainen hirsitalo ja sellainen luomus joita meillä Suomessa ei ole totuttu näkemään. Tyylikäs musta ulkokuori antoi viitteitä sisustuksesta jonka yksityiskohdat oli tarkkaan hiottuja. Talo on nuorenparin ensimmäinen omakotitalo jonka sisustamiseen he olivat pyytäneet hiukan apua Kivilahden Jonnalta. Jonnan käsiala oli nähtävissä messujen stailauksessa ja mikäli oikein ymmärsin niin messusisustus ei tule valtavasti poikkeamaan lopullisesta sisustuksesta. Honka Ink sisältää paljon omia kalustesuosikkeja ja pienesineissä oli myös nähtävissä useita omia lempperaita. Tuotteiden takaa löytyy kaksi ihanaa sisustusliikettä. Helsigissä sijaitseva Nougat ja Hämeenlinnassa sijaitseva Tiirinkosken tehdas. Honka Ink on esitelty uusimmassa Glorian koti lehdessä ja kauniita kuvia talosta löytyy myös Kristan blogista.

asuntomessutmikkeli30 asuntomessutmikkeli52asuntomessutmikkeli31 asuntomessutmikkeli32 asuntomessutmikkeli33 asuntomessutmikkeli34 asuntomessutmikkeli35 asuntomessutmikkeli36Päivän viimeisenä kohteena kiersin Minun Valo talon, joka on Anita Koposen käsialaa. Tässä vaiheessa alkoi olla jo kiirus jatkamaan matkaa ja hiukan panoi myös vähäiset yöunet. Vähäisten kuvien vuoksi en viitsinyt laittaa niitä blogiin, mutta suosittelen käymään kohteessa. Messuille ajattelin palata vielä yhden postauksen muodossa. Postauksessa esittelen oman suosikkikohteeni ja mikäli aiempi messupostaus jäi lukematta niin sen löytää täältä.