Mitä odotan messuilta

messut2017

Kuva: Susanna Vento/ Varpunen

Ensi viikolla starttaa jälleen Habitare messut joita odotan innolla. Tulevien messujen ympärillä on ollut tavallista enemmän positiivista pöhinää ja viime vuotiset messut antoivat jo viitettä Habitaren kehittymisestä parempaan suuntaan. Jokaisella messuille lähtijällä on varmasti jotakin ennakko-odotuksia ja niin on myös minulla.

Yksi osasto jota minä ja varmasti moni muukin odottaa on Annon osasto. Anno tuli monelle tutuksi Kodin1 ja Anttila tavarataloista, mutta hienolle merkille jouduimme jättämään hyvästit Anttilan konkurssin myötä. Onneksi nämä viehättävät ja edullinset tuottet palaavat omana tuotemerkkinä ja omalla verkkokaupalla. Habitaressa tuotteisiin pääsee tutustumaan konkreettisesti ja samalla selviää myös tuotemerkin loput jälleenmyyjät. Yksi näistä tulikin jo ilmi ja se on Hobby Hall jonka verkkokaupasta tuotteita on jo saatavilla. Itseäni viehättää erityisesti Myrtillus mallisto, jonka suunnittelusta vastaa Susanna Vento. Ylemmässä kuvassa on nähtävänä mallistoon kuuluva Lauha-matto. Tämä ja muita upeita Susannan ottamia kuvia löytyy hänen Varpunen- blogista

messut2017habitare1-800

Kuva: Maija / Talo Pihkala

Habitare messujen pääyhteistyökumppani on tänä vuonna Avotakka, joka 50- vuotista taivaltaan. Messuille nousee 130 neliön Avotakka koti jonka suunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Maija Rasila. Maijan Pihkala- blogia olen seurannut useamman vuoden ajan ja tämän perusteella odotan kovasti osaston näkemistä. Blogissa seurataan vanhan talon remonttia ja lisäksi Maija tarjoaa blogissaan paljon sisustusinspiraatiota. Intohimo työtä sekä blogia kohtaan huokuu ruudun toiselle puolelle ja ihastelen myös hänen aktiivisuutta blogin suhteen. Minusta on hienoa, että Maijan työ on vihdoinkin huomioita muuallakin. Tänä vuonna hän on päässyt The Blog Awards Finland 2017- finalistien joukkoon Koti-sarjassa.

messut2017IKEA_ELOHUONE_EVENTPHOTO-0577-900x854 Kuva: Pella Hedeby/ Stilinspiration

Tuntuu hiukan erikoiselta, että tänä vuonna messuilla nähdään myös Ikea. Itse odotan innolla näkeväni Ikean ja Hayn yhteistyössä syntyneen Ypperlig- erikoismalliston, joka tulee myyntiin lokakuussa. Edellisessä postauksessa esittelin Ikean stailauksien takaa löytyvän Pella Hedebyn kodin. Pellan käsialaa näemme messuilla installaation muodossa, joka on toteutettu Ikean tuotteilla.

messut2017matri_looks_13

Kuva: Matri

Viime vuoden kauneimman osaston tittelin vei ansaitusti Matri, joten tänä vuonnakin odotukset on korkeat. Viime vuoden tapaan heidän osaston suunnittelee Susanna Vento.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva: Mun dadaa / Anna Pirkola

Kovan ennakkohehkutuksen blogeissa ja muussa mediassa on saanut Mujin pop up shop. Messut ovat Mujille ensimmäinen esiintyminen Pohjoismaissa. Tuotteita on päässyt ihastelemaan aiemmin ulkomailla ja viime aikoina tuotteet ovat ennakkomarkkinoin myötä näkynyt blogien kuvissa. Anna Pirkolan blogissa oli nähtävillä ihasttavat lasiastiat ja puiset tuotteet. ” Muji tunnetaan kohtuuhintaisista, vähäeleisen kauniista arkiesineistä, vaatteista ja kodintarvikkeista, joita yhdistävät käyttäjäläheisyys, laadukkaat materiaalit ja rationaalinen tuotantoprosessi.” Habitare verkkosivut

Tietenkään ei voi unohtaa kotimaisia toimijoita, niin suuria kuin pieniä. Näitä yritän bongailla mahdollisimman monia päivän aikana. Ainakin Made by Hannele Rusila ja Gedigo kuuluvat minun messupolkuni varrelle. Tällaisilla ajatuksilla suuntaan messuille keskiviikkona ja tietenkin matkassa kulkee kamera jotta pääsen raportoimaan messujen antia teillekin.