Habitare messut 2017

habitare201753

Messuilta on palattu kotiin ja arkeen, ekat kiukut otettu vastaan ja vaihdettu kuulumiset vanhempainillan tiimoilta. Eilen nimittäin istuin junassa, kun kunnolliset vanhemmat olivat lastensa vanhempainillassa. Pienesti huono omatunto vaivasi eikä asiaa helpottanut, että paikkani oli sijoitettu lastenvaunuun. Edessäni sijaitsi lastenvaunuparkki ja paikkani oli vallannut äiti lapsensa kanssa enkä viitsinyt heitä häätää paikaltani. Onneksi samassa junassa matkusti Villa H blogin Heinin jonka kanssa matka taittui rattoisasti messuista ja bloggaamisesta höpötellen. Messukuulumiset haluan jakaa myös teille omasta näkövinkkelistä katsottuna ja hiukan heikkojen kuvien kera, sillä messujen valaistus ei ole amatööri valokuvaajan paras kaveri.

Aloitetaan Matrin osastosta, joka valittiin viime vuonna messujen parhaaksi osastoksi. Tänä vuonnakin osasto oli Matrin näköinen, kaunis ja luonnonläheinen. Uusi Lempi- kalustessarja näytti erittäin kauniilta ja Matrin tyyliin täydelliseltä. KOKO3:n suunnittelemaan sarjaan kuuluu yöpöytä, päätypenkki ja rottinkipunoksinen sängynpääty. Kalustesarja valmistetaan massiivisaarnesta Suomessa. Sarja on herättänyt paljon ihastusta messuyleisössä eikä ihmekään, sillä kaunishan se on ja pisteet myös valmistusmaan valinnasta. Matrin osaston suunnittelusta vastasi tänäkin vuonna Susanna Vento.

habitare201755 habitare201751 habitare201752

Tänä vuonna sisustustoimittajien parhaan messuosaston palkinnon sai #Kimppakämppä. Osaston suunnittelusta vastasivat Tapio Anttila ja Jani Lahti. Talon arkkitehtuurista sekä rakentamisesta vastasi Plusliving. #Kimppakämpä:n rakennusmateriaali on kotimaisen HOISKO:n CLT- massiivipuuta. Virtaviivainen ja moderni osasto teki myös minuun vaikutuksen ja kalustuksen osalta omaksi suosikikseni nousi DAY&NIGHT kokopuurunkoinen vuodesohva, joka istuu hienosti mökin kuin myös modernin kodin sisustukseen.

habitare201711habitare201710

Viime vuoden Habitare messujen jälkeen Hakolan osasto sai kovasti hehkutusta osakseen. Omaan makuuni osasto oli hiukan levoton ja sekava, toisin kuin tänä vuonna. Hakolan luova johtaja Annaleena Hämäläinen oli luonut kauniin kokonaisuuden jossa murretut sävyt oli suuressa roolissa. Tummat seinät loivat kauniin ja tunnelmallisen pohjan Hakolan huonekaluille jotka valmistetaan Suomessa. Osastolla oli nähtävillä tuoteuutuuksia, joista itseäni viehätti Moon- rahit, Samuli Helavuoren Riippu- amppelit ja Elina Vuolion Lampi-peili. Elinan muita töitä oli nähtävillä myös hänen omalla osastolla josta löyty kuva Hakolan messuosasto kuvien alta.

habitare201749habitare201748habitare201747habitare2017habitare20178Elina Ulviohabitare201745

Kauan odotettu Anno palasi markkinoille omana tuotemerkkinä. Annon luonnonläheinen tyyli välittyi myös messuosastosta ja sen värimaailmasta. Osasto toi hienolla tavalla esille luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet. Messuosastolla oli nähtävillä myös Susanna Vennon suunnittelema Myrtillus mallisto. Malliston oma suosikkini on Lauha-matto, joka on tainnut olla myös monen muun suosikki, sillä tuote on jo loppuunmyyty. Onneksi näitä on tulossa jossakin vaiheessa lisää Annon omaan verkkokauppaan. Uskon, että muidenkin tuotteiden ympärillä käy kova kuhina, sillä ihastuttavat tuotteet on hinnoiteltu järkevästi ja ovat näin monen saatavilla.

“Pehmeän elämän alkeet”. Anno

annohabitare201740habitare201739habitare201734

Suomalaisista sisustuslehdistä omaksi suosikikseni nousee Asun, joka oli tälläkin kertaa luonut kauniin messuosaston. Messuosastoa ihaillessa, kuulin kahden hiukan vanhemman naisen arvostelevan messuosaston sekamelskaa. Kauhistelua herätti eri materiaalien yhdistäminen samaan tilaan, tämä ei ollut heidän mielestään järkevää. Itse taasen olen hiukan erimieltä asiasta. Miksi puuta, muovia, metallia, villaa ja muita materiaaleja ei voisi käyttää samassa tilassa, kun vaan muistaa rauhoittaa tilan jollakin tavoin. Asun messuosastolla materiaalikirjosta huolimatta kokonaisuus oli erittäin harmooninen hillityn värimaailman ansiosta. Kokonaisuus oli ammattitaidolla tehty, yhdistelty uutta ja vanhaa, halvempia ja kalliimpia kalusteita ja myös itse tehtyjä juttuja kuten yöpöytä jota ei valitettavasti näy kuvassa. Kaunis osasto, mutta mitä muutakaan olisi voinut odottaa Ulla Koskiselta, joka löytyy niin osaston kuin lehdenkin takaa.

habitare201741habitare20173habitare20174habitare20175habitare20177

Messuilta bongasin myös Havi’s tuotemerkin, joka on tullut tutuksi kynttilöiden myötä. Havi’s on varmasti meille monelle tuttu juuri kynttilöistään joita he valmistavat 187 vuoden kokemuksella. Pikku hiljaa mallistoon on tullut servetit joista löytyy myös Samujin kanssa toteutettu mallisto. Viime keväänä tuotemallisto täydentyi sisustustekstiileillä, pyyhkeillä sekä saippuoilla ja huonetuoksuilla. Tuotemalliston värimaailmaan kuuluu puhdas valkoinen, tummansininen, pehmeä roosa, usvan harmaa, metallinvärit sekä kausittain vaihtuvat värisävyt.

habitare201730habitare201732

Lokal kuuluu niihin sisustusliikkeisiin joissa vierailen aina Helsingin reissuillani. Heidät oli ihana nähdä tänä vuonna myös messuilla jossa oli esillä Hanni Koroma suunnittelema Lokal- keittiö. Keittiön tasolta löytyy Sami Ruotsalaisen ja Mari Isopahkalan keramiikkateos ja Katriina Nuutisen uutuudet. Kynttilänjalat jotka on valmistettu puusta ja vuolukivestä. Lokal- osastolla on nähtävillä Katriinan Perho-peili, jonka sisustustoimittijat valitsivat toimittajien tusinaan.

habitare201729

Toimittajien tusinaan pääsi myös Sera Helsingin Kide-matto. Mustaovi- blogista löytyy heidän kauniit matot ja postaus josta kannattaa lukea tarina mattojen takaa. habitare20179

Löytyihän messuilta myös Ikea ja lokakuussa ilmestyvän Ypperlig- erikoismalliston tuotteita. Pääsisäänkäynnin luota löytyi Pella Hedebyn installaatio, joka oli hänen tyylilleen uskollinen siis harmooninen ja pehmeä. Hienoa, että Ikea oli vihdoinkin nähtävillä messuilla ja toi lisäväriä messukokonaisuuteen.

habitare20176habitare20172

Yksi odottamistani messuosastoista oli Avotakka Koti, jonka suunnittelu on Maija Rasilan käsialaa. Odotukseni täyttyivät, mutta osastosta ja Marimekolla vierailusta kerron toisessa postauksessa lisää.

habitare201726

Huomioita messuilta:

– värien paluu on tehnyt hyvää myös messuille, tällä tavoin osastot erottuivat paremmin toisistaan ja värit toivat tunnelmaa

– samettia, samettia, samettia, no sitä nyt on vaan kaikkialla ja se oli nähtävillä myös messuilla

-messuosastoille oli tuotu myös patinoituneita kalusteita, hienoa!

-messuosastoihin oli panostettu aiempia vuosia enemmän

-näyttävien kukka-asetelmien sijaan oli nähtävillä luonnosta poimittuja kasveja, heinää..

– luonto oli tuotu hienosti osaksi messuja ja onhan se nyt niin trendikäs, toivottavasti tämä ei ole pelkkä muutaman vuoden trendi, vaan osaamme ottaa meidän kauniin luonnon osaksi sisustusta myös jatkossakin

-MUJI, no ei oikein minulla kolahda. Valtava hypetys merkin ympärillä ja messuosasto täynnä ihmisiä ostosten kanssa. Minulle messuilla esiintyneet tuotteet olivat käyttöesineitä joita en ehkä juuri nyt kotiini tarvitse ja joissakin kivoissa tuotteissa oli hurja hinta

-messujen antia ei ole vain sisustuksellista vaan myös sosiaalista, tälläkin kertaa oli ihana nähdä tuttuja ja samanhenkisiä ihmisiä