Marimekkoa Avotakka kodissa

avotakkakoti

Tänään vietettiin nuoremman tyttären syntymäpäiviä. Tytär oli erittäin tyytyväinen juhliinsa, lahjoihin ja merkkipäivä kasvatti Kupla- tuoli pottia. Säästöprojekti on edennyt hyvin, vaikka näihin viiteen vuoteen mahtuu hiukan epätoivoisiakin hetkiä. Ymmärrän täysin, sillä tuollaisen summan kerryttäminen on iso työ aikuiselle, saatika lapselle. Sen verran määrätietoinen neiti on kyseessä, että uskon hänen vielä joku päivä istuvan Kupla- tuolissaan.

Palataan vielä alkuviikon sisustustunnelmiin ja tapahtumiin. Tiistaina pääsin vierailemaan Marimekon tehtaalla Herttoniemessä. Tehtaalle mahtuu hyvin erilaisia suunnittelijoita, jotka loihtivat jokainen omalla tavallaan (Marimekon tyyliset) kuosit. Erilaisten työvaiheiden jälkeen meillä on kangas, joka lähtee toisaalle ommeltavaksi tai siirtyy pakalla osaksi myymälän tarjontaa. Pakkakankaasta valmistuu, hienoja tuotteita kuluttajien käsissä ja valmiit tuotteet päätyvät vaatteina tai kodintekstiileinä erilaisiin koteihin. Tähän kirjoon mahtuu varmasti monenlaista koteja ja vaatteiden kantajaa, mutta Marimekko on asia jonka näistä tunnistamme. Siis meidän Marimekko niinkuin me suomalaiset miellämme eikä tämä ole minusta laisinkaan outo ajattelutapa. Monet meistä ovat kasvaneet kodeissa joissa sisustetaan Marimekon tuotteilla, joita löytyy myös vaatekaapista.

habitare201727 habitare201720 habitare201721 habitare201723 habitare201725 habitare201726 habitare201719 habitare201718 habitare201716 habitare201715 habitare201714 habitare201713

Marimekon tuotteita oli nähtävillä myös Habitareeen rakentuneessa Avotakka kodissa, jonka kaunis sisustus on Maija Rasilan käsialaa. Maija oli loihtinut osaston, jossa oli erittäin lämmin ja kodikas sisustus. Kauniit sävyt, ihastuttavat materiaalit ja yhdistelmä uusia sekä vanhoja kalusteita muodostivat kokonaisuuden johon Marimekko istuu erittäin hyvin. Osastolla oli nähtävillä miten moneen kodin tilaan Marimekolta löytyy tuotteita ja myöskin moneen makuun.

Avotakka koti oli yksi suosikeistani Asun lehden, Annon ja Matrin osaston rinnalla. Lisää kuvia Habitare messuilta löytyy täältä.

habitare201712