Pehmoinen Tiscan villamatto

16.10.2017 Sisustus 2 kommenttia

Viime keväänä tyttären huoneeseen saapui uusi matto, jonka hankinnasta kerroin tässä postauksessa. Matoksi valitsimme Tiscan villamaton valkoisessa värissä, näin mattoa voi hyödyntää kodin muissakin tiloissa. Aiemmasta kokemuksesta tiedän, että kyseessä on pitkäaikainen valinta sillä meillä on entuudestaan yksi Tiscan villamatto. Kyseinen matto on kestänyt lähes kymmenen vuotta, vaikka onkin joutunut kovalle kulutukselle. Vanha mattomme on villaa sekä paperinarua ja tyttären huoneen matto on pehmoista lampaanvillaa.

Nuoremman tyttären, kuin muutkin huoneet olen rauhoittanut sisustelulta. Pääsääntöisesti siivoaminen ja sisustelu on lasten käsissä enkä itse tahdo puuttua heidän “valtakuntaansa”. Toki isommat valinnat tehdään yhdessä, mutta heidä mieltymysten mukaan. Halusin tuoda kuviin todellisuuden lastenhuoneesta enkä lähtenyt siloittelemaan ilmettä blogikuvien vuoksi. Tasot ovat täynnä mieluisia tuotteita joista rakentuu erilaisia asetelmia. Asetelmien rakentelu on tyttärille mieluista puuhaa ja välillä asetelmiin haetaan sisustusesineitä yläkerran aulatilasta ja kukkia äidin puutarhasta. Asetelmien joukosta löytyy Eero Aarnion Pastilli- säästölipas johon kolahti synttäreiden myötä kiva summa rahaa ja sen myötä tytär on taas himpun verran lähempänä haavettaan. Äitinä voin vaan todeta, että on kyllä määrätietoinen tytär kyseessä. Kupla- tuolia varten säästäminen alkoi jo viisi vuotiaana. Väliin on tullut epätoivon hetkiä jolloin haave on tuntunut kovin kaukaiselta, mutta uskon että jonakin päivänä saan kuvata tyttären huoneen jonka katossa roikkuu Kupla- tuoli.

Asetelmien tekemisen myötä tyttäriin on iskenyt sisustusinto jonka vuoksi he ovat pitäneet huoneensa hyvässä järjestyksessä. Ilman muuta lastenhuoneet on leikkejä varten, mutta on kiva nähdä lapsissa myös se piirre, että he haluavat pitää huoneestaan hyvän huolen. Siistissä huoneessa on kiva viettää aikaa ja helpompi vanhempienkin poiketa “kylään”. Hyvässä muistissa on myös ajat jolloin pienet lelut ja palapelit valtasi lattiatilan. Muutama vuosi sitten huoneeseen meneminen oli estetty järeämmin keinoin. Ovessa oli lappu jossa luki: “varo laaseria!”. Huoneeseen meneminen oli aikuiselta lähes mahdotonta, sillä ympäri huonetta oli vedetty muutama kerällinen villalankaa edestakaisin ja se todellakin muistutti “laaseria”.