Murkku tuli taloon

Itseasiassa useampikin murkku on tullut taloon, jos mukaan lasketaan nuo meidän kaksi murkkuikäistä tytärtä. Äidille murkkuikäiset tyttäret eivät ihan joka hetki ole se maailman ihanin asia ja siksi kirjoitan hiukan kevyemmästä aiheesta. Viime keväänä esittelin meidän yläkerran aulan jonne siirsin työpöydän pojan huoneesta ja kirjoille ostin Ikeasta kaksi Valje-hyllyä. Työpöydän kaveriksi ostin Arne Jacobsenin suunnitteleman muurahaistuolin. Muurahais-tuoli on Seiska-tuolin tavoin paljon nähty tuoli ja siksi halusin meille erikoisvärein olevan tuolin. Meidän Muurahais- tuoli on juhlavuoden versio jota oli vain rajoitetun ajan myynnissä. Ihastuin tuolin kauniiseen sekä luonnolliseen väriin ja myöskin tuolin jalkojen väriin. Kyseistä tuolia suosittelin myös Annelle, joka pohdiskeli eräässä face- ryhmässä tuolien hankintaa. Muurahais-tuolit sopivat todella hienosti Annen kauniiseen kotiin, josta löytyy kuvia Instagramissa. Kannattaa käydä kurkkaamassa ja liittyä hänen seuraajaksi.

Tila kaipasi seinälle piristystä ja pohdiskelin teettäväni seinälle lasten kuvia. Kuvia varten maalasin tauluhyllyt ja ostin joitakin kehyksiä, mutta kuvat on edelleen teettämättä. Tyhjää seinää piristämään sijoitin mieheni siskon maalaaman taulun, jolle ei ole aiemmin löytynyt paikkaa kodistamme. Taulu sopii tilan värimaailmaan ja seinien sävyyn. Yhdestä postauksen kuvasta näkyy maalauksen raja, sillä olen makustellut ajatusta vaihtaa yläkerran valkoinen seinien sävy hiukan pehmeämpään. Ainakin näin syksyllä tuollainen perhmeä tummempi sävy tuntuu oikein kiehtovalta.

Aulassa sijaitsee meidän “vierashuone” ja vieraiden yöpymistä varten aulassa on Tapio Anttilan ON-vuodesohva. Sohvan eloisa kangas on puhtaana pidon kannalta erittäin hyvä, mutta asettaa hiukan rajoitteita tyyny ja torkkupeitto valinnoille. Viime viikolla sain 1kertaa2– tuotemerkin tuotteita malliksi erään projektin tiimoilta. Kauniit kotimaiset tekstiilit sopivat monenlaiseen sisustukseen ja kovin kivalta ne näyttävät myös meidän kotona. Mistä mieltä te olette näistä tekstiileistä, sopivatko ne meidän kodin tyyliin?

Nyt on aika pakata murkkuikäiset autoon ja suunnata Kontiolahdelle ampumahiihtotreeneihin. Keli ei ole ehkä parhain mahdollinen, mutta ulkoilma piristää kummasti ja turha on vaipua synkyyteen pimeästä vuodenajasta huolimatta. Aika kuluu nopsaan ja kohta on taas valoa.

Oikein mukavaa viikkoa kaikille!