Utuinen ja uninen tunnelma

Kaupallinen yhteistyö: Domus Natura

Monenlaista vaihtoehtoa olen kerennyt miettiä meidän makuuhuoneen päätyseinään. Monenlaiset tapetit ovat olleet kiikarissa ja viime keväänä mietin seinään hillityn väristä kukkatapettia. Mikään harkistemani vaihtoehto ei ole kuitenkaan säväyttänyt niin paljoa, tummanharmaa maaliseinä jonka sudin useita vuosia sitten kalkkimaalilla. Tämän vuoksi alkoi kypsyä ajatus päätyseinän maalipinnan säilyttämisestä ja sopivan maalisävyn etsimisestä huoneen muihin seiniin. Oikeanlainen maalin sävy löytyi Domus Naturan savimaalien värikartasta. White sands, joka on saanut vaikutteensa Yhdysvalloissa sijaitsevan White Sands monumentin mukaan. Kuudesta sävy vaihtoehdosta White Sands oli paras vaihtoehto meidän makuuuuhuoneeseen. Utuinen sävy sopii päätyseinän sävyyn ja kyseinen sävy tuo erinomaisesti maalin silkkisen pinnan esille. Pinnat maalasin pensselillä jotta saisin jätettyä pinnan luonnolliseksi ja käsintehdyn näköisesti. Toki olisin voinut maalata seinät myös telalla ja maali sopii myös ruiskulla maalaukseen.

Kauniin lopputuloksen lisäksi maalin sisältö on oikein luonnollinen. Maalin valmistukseen on käytetty valkoista saksalaista suodatettua savea, vettä, liitua, kasviperäistä emulgaattoria, selluloosaa, titanoksidia, polyasparagiinihappoa, safloripolymerisoitua öljyä, ja hopeasuolaa. Maali ei siis sisällä lainkaan muovia tai liuottimia. Domus Natura on suomalainen tuotemerkki ja tuotteet ovat suunniteltu Suomessa, mutta valmistetaan Saksassa.

Hyvät kokemukset ovat johtaneet myös erääseen työprojektiin jossa tullaan käyttämään seinämaaleina Domus Naturan savimaaleja. Toivottavasti voin kertoa projektista pian lisää, kun remontti saadan alkamaan. Kevään aikana täällä Joensuun suunnalla asuvat pääsevät katsomaan millaista pintaa savimaaleilla saa aikaiseksi. Niin ja ihastuessaan maaliin voi ostaa liikkeen hyllyltä maalipurkin mukaansa eli tuotteiden jälleenmyynti saadaan tänne meidänkin nurkille. Tästä kuitenkin lisää myöhemmin ja palaan vielä makuuhuoneen tunnelmaan uudelleen, kun huone saa pehmeyttä tekstiileistä.

Maalit saatu yhteistyön tiimoilta