Kevät tuli

Meidän vappu on mennyt oikein rauhallisissa tunnelmissa. Tyttösten kanssa kilisteltiiin ruusulimonadilla ja kymmenen aikaan täytyi antaa periksi väsymykselle ja ruveta unille. Väsymys voi johtua kaikenlaisesta touhuamisesta ja ulkoilusta. Ollaan siivottu oikein urakalla taloa, kun miehet lähtivät perjantaina reissuunmiesten reissuun. Pienet vaatteet, kengät ja harrastusvälineet on saanut uudet omistajat. Muutenkin ollaan karsittu ylimääräisiä tavaroita ja nuorempi tytär olisi halunnut inventoida myös isänsä kenkä sekä partavesi valikoimaa, mutta näiden sentään olemme antaneet olla rauhassa. Vaate-, piha- ja muun mylläkän ohella olen alkanut raivata myös keittiön kaappeja. Kesän remonttia silmällä pitäen olen karsinut ylimääräisiä juttuja ja miettinyt järjestystä uuteen keittiöön. Remonttisuunnitelmiin palaan lähiaikoina, kun saan tason päätettyä. Keittiön suhteen ollaan jo päästy tilausvaiheeseen ja näyttää siltä että haasteista huolimatta meille saadaan huomattavasti toimivampi keittiö. Toki joihinkin kompromisseihin joudumme päätymään, mutta hyvä siitä tulee.

Ehkäpä tämä siivousinto johtaa juurensa keväisin heräävään pesän rakennusviettiin, josta olen kirjoittanut aiemminkin. Ennen siivousurakkaa mylläsin meidän olohuoneen järjestyksen. Sohvan paikka vaihtui ikkunan eteen ja Muuramen taso pääsi sohvan paikalle. Tällätavoin televisio ei ole yhtä suuressa roolissa, kuin aiemmin ja järjestys sopii paremmin oleskeluun. Toki huoneen rikkonainen pohja (oviaukot) tuo tähänkin järjestykseen omat haasteensa, mutta vaihtelu virkistää. Katsellaan joku aika tällä tavoin sillä järjestyksen vaihtaminen ei ole iso töinen juttu. Toisaalta nämä väliaikaiset jutut on hiukan petollisia. Yläkerran sohva on ollut pian kolme vuotta väliaikaisena ratkaisuna olohuoneessa, joten tämänkin asian suhteen pitäisi tormistua ja miettiä sohva joka olisi tilaan ja meidän perheelle sopivampi. Tästä on hyvä jatkaa kodin siivousta sekä järjestelyä ja pihatkin alkaa paljastua lumen alta haravoitavaksi.

Oikein mukavaa viikon jatkoa!